Hyppää sisältöön

Kulttuuritila22 jatkaa ainakin vuoden loppuun – tuottaja Minttu Tamski: "Kaikkien mikkeliläisten ja täällä oleilevien kulttuuriolohuone"

Pop up -tyyppiseksi tarkoitetusta kulttuuritilasta halutaan pysyvämpi osa Mikkelin katukuvaa ja kulttuuritarjontaa.

Nainen tekee töitä läppärillä nojatuolissa istuen.
Tuottaja Minttu Tamskin mielestä olisi sääli, jos hyväksi havaitusta tilasta jouduttaisiin luopumaan. Kuva: Sari Ursin / Yle
Milka Krogerus
Avaa Yle-sovelluksessa

Mikkelin keskustaan heinäkuun alussa perustettu Kulttuuritila22 jatkaa toimintaansa ainakin vuoden loppuun.

Kulttuuritila on tähän asti toiminut Koneen säätiön apurahalla, mutta loppuvuosi aiotaan toimia omarahoitteisesti. Kahdelle seuraavalle vuodelle jatkorahoitusta on haettu Koneen säätiöltä.

Kulttuuritilassa on nähty ja tulevaisuudessakin nähdään paljon erilaisia teemailtoja, työpajoja ja muun muassa yhteisötaidetta. Ohjelmistossa on Kaukasuksen omien esitysten lisäksi myös paljon vierailevien artistien keikkoja.

Tuottaja Minttu Tamskin mukaan tilaa pyörittävässä Kaukasus-kollektiivissa on varauduttu ottamaan tarvittaessa lainaa, jotta matalan kynnyksen kulttuuritila voisi jatkaa toimintaansa samalla tyylillä vuoden loppuun.

Kulttuuritila 22:ssa on ollut monipuolista taidetta ja hienoja kohtaamisia

Hallituskadulla sijaitseva tila on todettu niin toimivaksi, että Tamskin mukaan olisi sääli nyt luopua siitä. Siinä otettaisiin riski, että paikka ei olisi enää saatavilla, jos jatkorahoitusta saataisiin ja edessä olisi uuden tilan etsiminen.

Ensimmäinen kolmen kuukauden aikana on jo opittu paljon. Kävijöitä on ollut alkuperäisen pyrkimyksen mukaisesti vauvasta vaariin ja tapahtumien monipuolisuudesta on tullut kehuja.

– Tästä on tullut kaikkien mikkeliläisten ja täällä oleilevien kulttuuriolohuone. On myös huomattu, miten taide puhututtaa.

Koneen Säätiön rahoituksen saaminen selviää joulukuun alussa.

– Rahoitusta on haettu kahdelle vuodelle noin 200 000 euroa. Siihen sisältyy tilan kulut, esitykset sekä 1,5 henkilötyövuotta, Tamski kertoo.

Mikäli rahoitusta ei tule, on tulevaisuus vielä pimennossa. Mutta yksi asia on selvä: Rahoitusta ei haluta alkaa pyytelemään Mikkelin kaupungilta.

– Tiedämme kaupungin hirvittävän raha-tilanteen, joten sieltä ei tee mieli anella rahaa. Huonon taloustilanteenkin takia olisi hyvin tärkeää, että rahoitus tähän tulisi jostain muualta.

Suosittelemme