Hyppää sisältöön

Mikkelin kaupunginjohtajaksi valittu Janne Kinnunen: "Luottamus täytyy omalla työllä ansaita"

Mikkelin kaupunginvaltuusto valitsi uuden kaupunginjohtajan maanantaina selvällä enemmistöllä. Kinnunen saattaa aloittaa työnsä vielä tänä vuonna.

Kuva: Janne Kinnunen
Milka Krogerus

Mikkelin uudeksi kaupunginjohtajaksi on valittu Viitasaaren kaupunginjohtaja Janne Kinnunen.

Eilisessä valtuuston kokouksessa kaupunginjohtajasta äänestettiin kolmen ehdokkaan välillä. Kinnunen sai 51 annetusta äänestä 41 ääntä.

Valtuuston kokouksessa eilen käytetyissä puheenvuoroissa korostettiin Mikkelin tarvetta eteenpäin vievälle, vahvalle johtajuudelle. Kinnunen uskoo, että yhteistyö päättäjien ja viranhaltijoiden kanssa saadaan toimivaksi, kun kaikki hoitavat oman tonttinsa.

– Toivon, että Mikkelin luottamushenkilöt omassa toiminnassaan luottavat ammattijohtoon, että päätöksiä syntyy. Tiedostan, että tämä luottamus täytyy omalla työllä ansaita, Kinnunen sanoo.

Mikkelin kurjasta taloustilanteesta on puhuttu viime kuukausina paljon. Kinnunen ei halua lähteä nyt vielä ulkopuolisena neuvomaan Mikkeliä taloustilanteen oikaisemisessa, vaan luottaa jo tehtyyn työhön.

– Tiedän, että Mikkelissä on tehty monia suunnitelmia talpouden oikaisemiseksi, ja uskon, että parhaat keinot löytyvät jo tehdyistä suunnitelmista. Nyt vaan pitää saada tehtyä kestäviä päätöksiä.

Viitasaarelta Kinnunen on saanut omien sanojensa mukaan ymmärtäväistä ja kannustavaa palautetta, mutta ihmiset ovat myös ilmaisseet harminsa Kinnusen lähdön takia.
Kinnunen kertoo, että hän aikoo muuttaa Mikkeliin ja saattaa aloittaa uudessa työssään jo tämän vuoden puolella. Viitasaarella voi siis olla nopeastikin edessä uuden kaupunginjohtajan rekrytointi.

– Viitasaari on hyvä paikka asua, elää ja johtaa. Uskon, että tänne on halukkuutta kuntajohtajan paikalle olemassa.

Suosittelemme sinulle