Hyppää sisältöön

Nainen potki ja löi sairasta koiraansa puistossa Espoossa – ulkoilijat ryntäsivät paikalle ja tapaus päätyi oikeuteen

Nainen tuomittiin eläinsuojelurikoksesta sakkoihin ja määräaikaiseen eläintenpitokieltoon.

Welsh corgi -rotuinen koira on löytänyt kantarellin.
Koira kärsi kovista kivuista nivelrikon vuoksi. Kuvituskuva. Kuva: Mika Moksu / Yle
Katri Kirsi

Joukko ulkoilijoita joutui todistamaan koiran pahoinpitelyä espoolaisessa puistossa tammikuussa 2021.

64-vuotiaan naisen nähtiin vetävän ja repivän liikkumatonta koiraa perässään remmissä. Välillä nainen pysähtyi ja potkaisi koiraa. Hänen nähtiin myös lyövän koiraa remmillä. Koira inisi ja vaikutti kivuliaalta.

Koira ehti raahautua maassa noin 300 metrin matkan ennen ulkopuolisten puuttumista tilanteeseen. Kaksi omia koiriaan ulkoiluttamassa ollutta naista ryntäsi paikalle. He kehottivat naista lopettamaan koiran kaltoinkohtelun.

He pyysivät naista luovuttamaan koiran heille, jotta he voisivat viedä sen lääkäriin. Koiran toinen takajalka ei toiminut, eikä se voinut liikkua omin avuin.

Koiraa raahannut nainen ei suostunut vaatimuksiin, vaan poistui kotiinsa. Silminnäkijät kutsuivat paikalle poliisin ja ilmoittivat eläinsuojeluun.

Oikeus: Nainen aiheutti koiralle tuskaa tahallaan

Tapaus eteni Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuteen. Tänään tiistaina annetun tuomion mukaan oikeus uskoi todistajien kertoneen tilanteesta totuudenmukaisesti.

Syytettynä ollut nainen kiisti koiran potkimisen ja lyömisen. 14-vuotiaalla koiralla oli nivelrikko, ja se oli määrätty lopettavaksi helmikuuhun 2021 mennessä. Sen jokainen askel teki kipeää. Koiran lopettaminen oli ollut naiselle vaikeaa.

Vuonna 1958 syntynyt nainen sai 1 040 euron sakkotuomion eläinsuojelurikoksesta. Lisäksi oikeus määräsi naisen neljäksi vuodeksi koiria koskevaan eläintenpitokieltoon.

Oikeuden mukaan nainen oli tahallaan aiheuttanut koiralleen tuskaa, eikä hän ollut piitannut eläimen kärsimyksestä.

Nainen oli hankkinut uuden koiran sen jälkeen, kun vanha koira oli lopulta lopetettu. Oikeus määräsi naisen menettämään koiransa valtiolle.

Lue lisää:

Suosittelemme sinulle