Hyppää sisältöön

Parikymppinen mies riehui juhlapaikassa ja murhasi sen jälkeen tuntemattoman vanhuksen – näin sanoo syyttäjä ja vaatii elinkautista

Murha tapahtui joulun pyhinä Mikkelissä. Nuori mies kiistää syytteet ja vetoaa muistinmenetykseen. Hänellä ei ole päihdetaustaa eikä rikoshistoriaa.

Poliisiauton kylki.
85-vuotias uhri kuoli todennäköisesti verenvuotoon asunnossaan. Kuvituskuva. Kuva: Matias Väänänen / Yle
Greta Virranniemi

Syyttäjä vaatii parikymppiselle miehelle elinkautista vankeutta iäkkään henkilön murhasta, joka tapahtui joulupäivän ja tapaninpäivän välisenä yönä Mikkelissä. Asian käsittely alkoi tiistaina Etelä-Savon käräjäoikeudessa.

Syyttäjän kertomuksen perusteella nuoren miehen humalainen juhlinta päättyi juhlatilan hajottamiseen ja sen jälkeen tuntemattoman henkilön murhaan.

Syyttäjän mukaan nuori mies tunkeutui tuntemattoman 85-vuotiaan naisen kotiin aamuyöstä ja kohdisti tähän voimakasta väkivaltaa sekä tylpällä esineellä että teräaseella.

Vanhus kuoli saamiinsa vammoihin asunnossaan. Syyttäjän mukaan teko on erityisen raaka ja julma ja sen vuoksi kyse on murhasta.

Vanhus menehtyi todennäköisesti verenvuotoon, mutta väkivalta aiheutti hänelle myös muun muassa aivoruhjeen ja kylkiluiden murtumia.

Syyttäjän mukaan uhri oli täysin puolustuskyvytön, koska hän oli vanha, hauras ja pienikokoinen.

Vaihtoehtoisesti syyttäjä vaatii rangaistusta törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Syytetty on ollut vangittuna 29. joulukuuta alkaen.

Kattokruunu ja kodinkoneita palasiksi

Nuorta miestä syytetään myös vahingonteosta samana joulukuisena iltana.

Ennen epäiltyä murhaa nuori mies vietti iltaa kavereidensa kanssa olutta ja viskiä nauttien, kertoo Länsi-Savo (siirryt toiseen palveluun). Kun juhlatila laitettiin kiinni, hän alkoi hajottaa paikkoja.

Syytteiden mukaan mies hajotti muun muassa astioita, kattokruunun, ikkunan ja kodinkoneita. Häneltä vaaditaan nyt lähes 1 300 euron vahingonkorvauksia.

Syyttäjän mukaan syytetty kiinnostui juhlatilasta poistuttuaan nuoresta naisesta ja seurasi tätä läheisen kerrostalon takapihalle, kertoo Länsi-Savo. Syytetyn uskotaan kohdanneen murhan uhri tuolloin, sillä iäkäs nainen asui kyseisessä kerrostalossa.

Syytetty: Ei muistikuvia teoista

Syytetty kiistää kaikki syytteet ja vaatii niiden hylkäämistä. Hän on kuitenkin myöntänyt olleensa juhlatilassa, jossa vahingonteko tapahtui.

Puolustuksen mukaan hänellä ei ole muistikuvia teoista, eikä hän myönnä olleensa murhapaikalla. Syytetyn mukaan murhan on tehnyt joku toinen.

Syytetty epäilee, että hänet on huumattu illanviettopaikassa. Puolustuksen mukaan hän oli yön aikana erittäin sekava ja koki täydellisen muistinmenetyksen.

Puolustus vetoaakin siihen, että miestä on pidettävä alentuneesti syyntakeisena tai sekavuus on vähintään otettava huomioon oikeuskäsittelyssä.

Puolustuksen mukaan syytetyllä ei ole päihdetaustaa eikä rikoshistoriaa.

Tapauksen loppulausuntotihin päästänee keskiviikkona, kertoo Länsi-Savo. Tuomio annetaan lehden mukaan todennäköisesti myöhemmin syksyllä.

Suosittelemme sinulle