Hyppää sisältöön

Hanko ottaa haltuun oligarkki Boris Rotenbergin kerrostalot – kaupunginjohtaja Ylelle: "Tuntuu hyvältä, että ratkaisu on lähellä"

Kaupunginjohtaja Denis Strandell kertoo Svenska Ylen haastattelussa työskennelleensä päätöksen eteen puolisen vuotta.

Ulosottoviranomainen on hyväksynyt Boris Rotenbergin omistamien kerrostalojen luovuttamisen Hangon kaupungille. Kuva: Johanna Lindholm / Yle

Hangon kaupunginhallitus on päättänyt ottaa haltuun venäläisoligarkki Boris Rotenbergin omistamat kaksi kerrostaloa, joita hallinnoi Asunto Oy Lappohjan Vuokratalot, kertoo Svenska Yle.

Hangon Satamakadulla sijaitsevien kerrostalojen vuokralaiset eivät olleet pystyneet maksamaan vuokraa moneen kuukauteen, sillä vuokra olisi pitänyt maksaa pankkitilille, joka on Venäjän hyökkäyssodan myötä asetettujen pakotteiden piirissä.

Taloyhtiöllä on tällä hetkellä maksamattomia kuluja noin 70 000 euroa. Luovutuksen ehtona on, että kaupunki ottaa vastuulleen tänä vuonna kertyneet erääntyneet ja maksamattomat kulut. Kaupunginhallitus ehdottaa valtuustolle, että se hyväksyisi 100 000 euron lisäbudjetin kustannusten kattamiseksi, sillä budjetissa ei ole varattu tarkoitukseen rahaa.

Hangon kaupunginjohtaja Denis Strandell kertoo olevansa päätöksestä helpottunut.

– Olen työskennellyt tämän parissa lähes joka päivä viimeisen kuuden kuukauden ajan. Olen puhunut taloissa asuvien kanssa ja ymmärtänyt heidän huolensa. Tuntuu hyvältä, että ratkaisu on nyt lähellä, Strandell sanoo.

Kaupunki tekee luovutussopimuksen Rotenbergin omistaman Rinimex-kiinteistöyhtiön kanssa. Asukkaat joutuvat lopulta myös maksamaan maksamattomat vuokrat. Strandellin mukaan muun muassa energiakriisin myötä vuokria joudutaan jossain vaiheessa nostamaan.

Lue seuraavaksi:

Talonmies on työskennellyt koko vuoden palkatta Hangon oligarkkitalossa: ”On minulta kysytty, olenko vähän tyhmä”

MOT selvitti: Rotenbergien käyttämän luksusjahdin omistaa virallisesti ”talonmies”, joka on toiminut myös oligarkkiperheen henkivartijana

Analyysi: Suomen viranomaiset yrittivät iskeä oligarkki Rotenbergin rahoihin – lopputulos osoittaa, ettei viranomaisten pakotevalvonta toimi

Suosittelemme sinulle