Hyppää sisältöön

Kolmea puukotettu viikon sisään pääkaupunkiseudulla, yksi kuollut – poliisi: Joukossamme liikkuu epävakaita ihmisiä

Poliisin mukaan tapaukset kertovat siitä, että ihmisillä on teräaseita mukanaan, ja kynnys niiden käyttöön voi olla matala.

Katri Kirsi

Pääkaupunkiseudulla on viikon sisällä tapahtunut kolme puukotusta eri paikoissa.

Helsingissä Malminkartanossa uhri kuoli puukotuksesta saamiinsa vammoihin. Vantaan Myyrmäessä ja Kulomäessä uhrit selvisivät hengissä.

Molemmissa Vantaan tapauksissa tutkinnanjohtajana toimiva rikoskomisario Tero Tyynelä ei usko puukotusten liittyvän toisiinsa. Hänen mukaansa useat puukotukset samalla viikolla selittyvät todennäköisesti sattumalla.

– Tapaukset kertovat siitä, että ihmisillä on teräaseita mukanaan. Joillakin ihmisillä on niiden käyttöön matalampi kynnys, Tyynelä toteaa.

Malminkartanon tapauksessa poliisi sai epäillyn kiinni pian teon jälkeen Helsingin Rautatieasemalta. Häntä epäillään taposta.

Vantaan puukottajat sen sijaan ovat edelleen vapaalla jalalla. Poliisi toivoo molemmista tapauksista jotain tietäviä olemaan yhteydessä poliisiin.

Tämä tapauksista tiedetään nyt.

Uhri kuoli Malminkartanossa

Uhrin kuolemaan johtanut puukotus Malminkartanossa tapahtui Puustellipolulla sijaitsevan kaupan edessä. Poliisi sai tapahtuneesta ilmoituksen tiistaina iltapäivällä puoli viideltä.

Poliisin saavuttua paikalle puukottaja oli ehtinyt jo paeta. Poliisi elvytti uhria, mutta hän kuoli saamiinsa vammoihin.

Paikalla olleen Ylen rikos- ja oikeustoimittajan Tuomas Rimpiläisen mukaan tilanteella oli useita silminnäkijöitä.

– Jälkien ja kaatuneen roskasäiliön perusteella näyttää siltä, että uhria on puukotettu ulkona, ja hän on sen jälkeen mennyt sisään kauppaan, kertoi Rimpiläinen eilen.

Taposta epäilty mies saatiin kiinni pari tuntia teon jälkeen Helsingin Rautatieasemalla seisoneesta junasta.

Poliisi tiedottaa tapauksesta lisää aikaisintaan tänään keskiviikkona.

Myyjää puukotettiin Kulomäessä

Vantaan Kulomäessä tapahtui aseellinen ryöstö maanantai-iltana 26. syyskuuta. Huppupäinen mustalla maskilla kasvonsa peittänyt mies uhkasi myyjää teräaseella.

Poliisi epäilee nuorehkon miehen puukottaneen myyjää. Myyjä sai tilanteesta sairaalahoitoa vaatineita vammoja.

Epäilty mies pakkasi kaupasta saamansa pienen rahasumman valkoiseen muovikassiin ja pakeni paikalta.

Tapauksen tutkinnanjohtajan, rikoskomisario Tero Tyynelän mukaan mies nähtiin viimeksi Maauunintie 25:ssä sijaitsevan grillikatoksen takana.

Häntä epäillään törkeästä ryöstöstä ja törkeästä pahoinpitelystä. Poliisi julkaisi tiistaina Twitterissä kuvan epäillystä.

Tuntemattoman veitsihyökkäys Myyrmäessä

Tuntematon mies puukotti kävelemässä ollutta uhria useita kertoja ylävartaloon Vantaan Myyrmäessä viime viikon keskiviikkona.

Poliisi tiedotti (siirryt toiseen palveluun) tapauksesta eilen tiistaina saadakseen yleisöltä vihjeitä. Tapon yrityksestä epäilty mies on edelleen tavoittamatta.

Uhri sai puukotuksesta sairaalahoitoa vaatineita vammoja. Puukotus tapahtui viittä vaille kahdeksan illalla Liesipolun ja Vaskivuorentien risteyksessä sijaitsevalla ylikulkusillalla.

Useiden silminnäkijähavaintojen mukaan epäilty puukottaja oli vaaleaihoinen, hoikka, noin 170 senttimetriä pitkä mies, jolla oli viikset.

Hänellä oli yllään mustat vaatteet. Poliisi ei ota kantaa teon motiiveihin ennen epäillyn kiinni saamista ja kuulemista.

Rikoskomisario Tero Tyynelän mukaan kolme puukotusta viikossa ei ole pääkaupunkiseudulla aivan tavallista.

– Yleisesti ottaen sanoisin, että ihmisten ei tarvitse tällaista pelätä. Se fakta suomalaisessa yhteiskunnassa kuitenkin on, että joukossamme liikkuu epävakaita ihmisiä.

Lisää aiheesta:

Suosittelemme sinulle