Hyppää sisältöön

Järvenpään kemikaalionnettomuudessa loukkaantunut menehtyi

Poliisi jatkaa onnettomuuden syiden selvittämistä.

Don Lehtinen

Järvenpäässä Wärtsilän teollisuusalueella 19. syyskuuta tapahtuneessa kemikaalionnettomuudessa vakavasti loukkaantunut henkilö on menehtynyt, kertoo Itä-Uudenmaan poliisilaitos.

– Loukkaantuneen menehtymisen osalta jatkamme tutkintaa kuolemansyyn selvittämisenä ja siihen liittyvä tieto on salassa pidettävää. Sen osalta meillä ei ole asiassa muuta tiedotettavaa, kertoo tapauksen tutkinnajohtaja Krista Vallila.

– Jatkamme edelleen onnettomuuteen johtaneiden syiden selvittelyä yhdessä muiden viranomaisten kanssa, Vallila jatkaa.

Onnettomuudessa kaksi ihmistä altistui vuodolle ja heidät vietiin sairaalaan. Altistuneet olivat Kierto Ympäristöpalvelut oy:n työntekijöitä. Vahinko tapahtui yhtiön tiloissa.

Kemikaalivuodon aiheuttanut yritys oli viranomaisten syynissä jo pitkään ennen onnettomuutta. Järvenpään laitoksen prosessissa neutraloitiin jätetyppihappoa reaktorissa. Yhtiön toimitusjohtaja Antti Eriksson ei osannut onnettomuuden jälkeen kertoa, miksi onnettomuus tapahtui.

– Tarkkaa syytä ei osata sanoa, mutta siinä on varmaan ollut seassa jotain orgaanista ainetta, mikä on aiheuttanut todennäköisesti typenoksidien voimakkaampaa vapautumista, Eriksson sanoi.

Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen arvion mukaan onnettomuus johtui siitä, että jätekemikaalia kaadettiin väärään säiliöön.

Keski-Uudenmaan pelastuslaitos kertoi onnettomuuden jälkeen, että ympäristöön levinnyt kemikaalipilvi sisälsi typpihappoa, fluorivetyä ja etikkahappoa. Pelastuslaitoksen mukaan pilvi johtui reaktiosta prosessissa. Ympäristökeskus on arvioinut, että ilmaan vapautui onnettomuudessa typen oksideja.

Poliisin mukaan asiasta ei ole toistaiseksi kirjattu rikosilmoitusta.

Lisää tapauksesta:

Suosittelemme sinulle