Hyppää sisältöön

Pave Maijasen muistoteokseksi on nyt tarjolla kuusi ehdotusta – Lappeenranta pyytää yleisöltä mielipiteitä ennen lopullista valintaa

Lappeenrannan kaupunki järjesti taidekilpailun vuonna 2021 menehtyneen muusikon muistoteosta varten. Vajaan 40 ehdotuksen joukosta on nyt valittu kuusi yleisön kommentoitavaksi.

Pave Maijanen oli kotoisin Lappeenrannasta. Kuva otettu Lappeenrannan satamassa vuonna 2016. Kuva: Tommi Parkkinen / Yle

Muusikko Pave Maijasen muistoteokseksi on nyt ehdolla kuusi ehdotusta.

Ehdotetut teokset ovat tyyliltään hyvinkin erilaisia.

Yksi teos on saanut innoituksen Maijanen-albumin kannesta vuodelta 1984.

Toinen ehdotus kuvaa käsitteellisesti hetkeä, kun soitin siirtyy isältä pojalle. Pidä huolta -nimisen ehdotuksen nimi juontuu Maijasen samannimisestä kappaleesta.

Kuulisitko helmen -veistoksessa puolestaan jokihelmisimpukan kuori yhdistyy korvan muotoon. Helmen löytämiseen viitataan Maijasen kappaleessa Lähtisitkö?

Neljännen ehdotuksen runkona on Pave Maijasen omakuva. Maijanen oli kuvannut oman varjonsa, ja teos on saanut muotonsa kyseisestä varjosta. Veistoksen yksityiskohdat tulevat teoksen suunnittelijan mukaan Maijasen lyriikoista.

Yksi ehdotuksista voitaisiin suunnittelijansa mukaan sijoittaa Kaunis Veera -patsaan jalustalle. Kitarakotelon mallinen teos olisi jalustalla ikään kuin esiintymislavalla.

Muusikon ympyrät -niminen ehdotus puolestaan esittää käytöstä poistettuja, kierteillä olevia bassokitaran kieliä.

Yleisö voi kommentoida

Palkintolautakunta pyytää nyt yleisöltä mielipiteitä ennen teoksen valintaa.

Ehdotuksiin voi tutustua ja niistä on mahdollista antaa palautetta 12. lokakuuta 2022 saakka verkossa (siirryt toiseen palveluun).

Kaupunki julkistaa valitun teoksen marraskuussa.

Muistoteos sijoitetaan Lappeenrannan satamaan Kasinonpuistoon. Tavoitteena on, että teos valmistuu vuoden 2023 aikana.

Kilpailuun liki 40 ehdotusta

Lappeenrannan kaupunki järjesti vuonna 2021 menehtyneen Maijasen muistoteoksen löytämiseksi valtakunnallisen taidekilpailun. Kilpailuun saapui 37 ehdotusta.

Palkintolautakunnan jäsen Maarit Pimiä pitää saapuneita ehdotuksia monipuolisena kattauksena.

- Taiteilijat olivat lähestyneet aihetta eri näkökulmista ja erilaisia tekniikoita ja materiaaleja hyödyntäen. Ilmaisun moninaisuus näkyy hyvin myös nähtävillä olevissa teoksissa, Pimiä sanoo tiedotteessa.

Taiteilijat ovat osallistuneet kilpailuun nimimerkeillä eli taiteilijoiden henkilöllisyys ei ole palkintolautakunnan tai kenenkään muun tiedossa.

Suosittelemme sinulle