Hyppää sisältöön

Helsinki kielsi nastarenkaat Lönnrotinkadulla 900 metrin matkalta liikennemerkein

Kaupungin kokeilu kestää vuoteen 2025, ja sen aikana arvioidaan muun muassa ilmanlaatua.

Luminen Lönnrotinkatu talvella.
Kuva: Roni Rekomaa
Don Lehtinen

Helsingin kaupunki on aloittanut nastarengaskiellon kokeilun Lönnrotinkadulla Kampissa. Kielto käsittää Mannerheimintien ja Hietalahdenkadun välisen osuuden noin 900 metrin pituudelta.

Kokeilun ajaksi kadun varsille on lisätty kiellosta kertovia liikennemerkkejä sekä ilmanlaadun ja nastarenkaiden seurantalaitteita.

Nastarenkaiden kieltomerkki.
Nastarenkaiden kieltomerkki näyttää tältä. Kuva: Helsingin kaupunki

Kokeilu on vuonna 2020 voimaan tulleen uuden tieliikennelain mukainen, ja se kestää vuoteen 2025 asti. Tavoitteena on selvittää nastarengaskiellon vaikuttavuutta kitkarenkaiden yleistymiseen ja ilmanlaatuun. Kaupunki arvioi myös kiellon seurauksia, noudattamista ja tarkoituksenmukaisuutta.

Kiinteistöille on mahdollista ajaa kokeilun aikana. Ammattiliikenne, kuten taksit, voivat ottaa asiakkaita kyytiin ja jättää heidät kyydistä, mutta läpiajo nastoilla on kielletty.

Vaihtoehtoinen, noin 300 metriä pidempi reitti Ruoholahteen kulkee Mannerheimintien ja Pohjoisen Rautatiekadun kautta. Vaihtoehtoinen reitti Kampin ja Punavuoren kaupunginosiin vaihtoehtoisena kulkee Bulevardin kautta, jolloin matka pitenee noin 200 metriä.

Kartta nastarenkaiden kieltoalueesta sekä vaihtoehtoisista reiteistä.
Kaupunki suosittelee kahta kiertoreittiä nastarenkaita käyttäville. Kuva: Helsingin kaupunki

Oikaisu 30.9.2022 kello 10.34: Toisin kuin jutussa aiemmin kerrottiin, kielto koskee myös takseja.

Lue lisää:

Suosittelemme sinulle