Hyppää sisältöön

Samae Koskinen muutti maalle – omenat mätänivät maahan ja peurat söivät herneet

Samae Koskinen remontoi Kanta-Hämeeseen kakkoskodin. Lämmin kesä yllätti keikalle lähteneen muusikon: siideriemmeet mätänivät maassa, kun hän palasi tontilleen.

Laulaja-lauluntekijä Samae Koskinen hankki talvella perheelleen kakkoskodin Kanta-Hämeestä. Monipuolisuusmies remontoi satavuotiaan talon. Puutarhakin näytti hyvältä. Laulaja fantasoi omasta omenasiideristä syyskesällä.

Keikkakiireet pitivät Koskisen poissa puutarhasta juuri, kun omenasato kypsyi.

– Omenoita tuli paljon, mutta ne olivat kaikki maassa, kun palasin. Kysyin vielä puutarha-alalla olevalta vaimoltani, että voiko omenoiden muumiotauti tarttua minuun.

Lohtua toivat Annabelle-perunat, jotka olivat herkullisia. Satoa tuottivat myös lehtikaali ja parsakaali.

– Peuran munapäät söivät herneet.

Lasten kasvu herkistää basistinkin

Koskinen on puutarhanhoitoa pidempään harrastanut musiikin tekemistä.

Puoli seiskassa hän lauloi tuoreelta Viima vie -albumilta kappaleen Sä saat pian sen kaiken, jossa isä katsoo tyttärensä kasvavan.

Koskisella on 9-vuotias poika ja 3-vuotias tytär.

– Olihan se siistiä kääntää tämäkin kortti. Tiedän jo nyt, että tulen kaipaamaan näitä hetkiä, kun oma aika on kortilla ja aina joku tulipalo sammutettavana.

Kesällä trubaduurina kiertänyt Koskinen on syyskuussa soittanut bändinsä kanssa uuden albumin repertuaaria. Samae haluaa haastaa itsensä. Niinpä hän on lavalla vaihtanut kitaran bassoon esikuvaansa Thin Lizzyn Phil Lynottia kunnioittaen.

– Maailmassa ei vielä ole tarpeeksi laulavia basisteja.

Mikko Kekäläistä ohjelman juontajana tuurannut Pariisin-kirjeenvaihtaja Annastiina Heikkilä oli samaa mieltä. Hän soittaa bassoa ja laulaa Les Chouettes -yhtyeessä.

Katso Samae Koskisen koko vierailu torstain 29. syyskuuta 2022 Puoli seiskassa tästä:

Samae Koskinen Puoli seiskassa

Suosittelemme sinulle