Hyppää sisältöön

Poliisi teki kotietsinnän vihreiden kaupunginvaltuutetun omistamaan asuntoon vahingossa – ”Olisi syytä tavoitella asukasta tarmokkaammin”

Vihreiden kaupunginvaltuutettu Eve Rämö kertoo saaneensa tiedon tapauksesta vuokralaiseltaan.

Eve Rämö on toiminut Vantaan kaupunginvaltuutettuna vuodesta 2017. Kuva: Esa Fills / YLE

Poliisit tekivät kotietsinnän väärään osoitteeseen keskiviikkoaamuna Vantaalla Korsossa. Asunnon omistaja on vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja Eve Rämö, joka kertoo tapauksesta Instagram-sivullaan.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Vantaan Sanomat (siirryt toiseen palveluun). Rämö kertoo lehdelle, että naapurit näkivät poliisin saapuneen asunnolle ”täydessä varustuksessa”.

Rämön mukaan hän, hänen vuokralaisensa tai isännöitsijä ei ollut saanut yhteydenottoa Itä-Uudenmaan poliisilta ennen poliisien saapumista.

Poliisi jätti kotietsinnän jälkeen asuntoon lapun, jossa se kertoo murtaneensa oven. Lapussa kehotetaan ottamaan yhteyttä poliisilaitokselle. Rämö harmittelee Instagramin Stories-osiossa tapahtunutta.

– Lienee myös melkoisen laitonta mennä jonkun kotiin ilman lupaa. Saatika sitten murtautua sinne. Ja jos nyt sattuisi käymään näin, niin olisi syytä tavoitella hieman tarmokkaammin asukasta ja edes pahoitella asiaa, Rämö kirjoittaa.

Vantaan Sanomien mukaan poliisi oli saanut ilmoituksen laukauksesta Maakotkanpolulla. Poliisi oli kuitenkin vahingossa mennyt Maakotkantielle ja murtautunut väärään asuntoon. Asunnossa ei tapahtumahetkellä ollut ketään.

Suosittelemme sinulle