Hyppää sisältöön

Juvalaislähtöisen Konsta Kurikan baseball-ura jatkuu Australiassa

Pesäpallotaustaisen Kurikan tavoite on pelata vuonna 2027 lajin kovimmassa sarjassa, Major League Baseballissa.

Konsta Kurikka harjoittelemassa Espoon Kara-hallissa
Juvalaislähtöinen baseball-pelaaja Konsta Kurikka suuntaa seuraavaksi Australian Brisbaneen. Kuva: Pekka Tynell / Yle
Vilma Ruokoski,
Emma Hyyppä

Baseball-pelaaja Konsta Kurikka siirtyy yhteen maailman kovimmista ammattilaissarjoista, Australian Baseball Leagueen (ABL), puolen vuoden sopimuksella. Kurikan uusi seura on Brisbane Bandits.

– Erittäin hyvät fiilikset. On mahdottoman hienoa, että sain ensimmäisen ammattilaissopimuksen. Ura etenee oikeaan suuntaan, Kurikka kertoo.

Australian pääsarjan kausi alkaa lokakuussa ja jatkuu helmikuuhun.

Pesäpallotaustainen Kurikka, 21, on aloitellut baseball-uraansa vuoden ajan Espanjan ja Saksan pääsarjoissa, jotka eivät ole täysin ammattilaissarjoja. Baseballissa Kurikka on pelipaikaltaan syöttäjä.

– Sain syöttämisen tekniikkaan hyviä oppeja, varsinkin Saksassa. Tekniikka ja pelikäsitys paranivat valtavasti, Kurikka sanoo.

Ennen baseball-uraa Kurikka pelasti Superpesistä Sotkamon Jymyssä. Puolitoista vuotta sitten hänellä oli tähtäimessä kaksi suuntaa, Japani tai Yhdysvallat. Haastattelu maaliskuulta 2021 kuunneltavissa alta.

Kovasta heittokädestään tunnettu Kurikka on ilmoittanut tavoitteekseen pelata baseballia maailman kovimmassa sarjassa, Major League Baseballissa (MLB). Brisbanen joukkue toimii yhteistyössä MLB:n Milwaukee Brewersin kanssa.

– Tavoitteena on, että vuonna 2027 minulla on MLB-sopimus. Olen luottavainen, että joskus MLB:ssä olen. Paljon töitä ja tahtoa se vaatii. Täysillä painetaan sitä kohti, Kurikka sanoo ja jatkaa:

– ABL on erittäin hyvä ponnahduslauta. Sieltä on 12 vuoden aikana yli 40 pelaajaa lähtenyt MLB:hen. Sitä pelataan eri aikaan kuin Jenkeissä, joten siellä on paljon kykyjenetsijöitä seuraamassa.

Suosittelemme sinulle