Hyppää sisältöön

Turun saariston valtavat siltaurakat alkoivat – Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen sillat uusitaan seuraavien neljän vuoden aikana

Paraisilla Varsinais-Suomessa sijaitsevat Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen siltojen uusiminen on alkanut liikennejärjestyillä. Väyläviraston hankkeen kokonaiskustannukset ovat 128 miljoonaa euroa.

Kirjalansalmen silta. Kuva: Arash Matin / Yle

Turun saaristossa Paraisten Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen siltojen uusimistyö on alkanut.

Väyläviraston mukaan rakentaminen käynnistyy tällä viikolla, koska se ja Kreate Oy allekirjoittivat tänään perjantaina toteutusvaiheen allianssisopimuksen. Sillat uusitaan vuoteen 2026 mennessä ja kokonaiskustannukset ovat noin 128 miljoonaa euroa.

– Rakentaminen käynnistyy työsiltojen rakentamisella nykyisten siltojen viereen. Uudet sillat rakennetaan työsilloilta käsin, kertoo tiedotteessa Väyläviraston projektipäällikkö Janne Wikström.

Liikennejärjestelyt muuttuvat ensiksi ja niistä Väylävirasto aikoo tiedottaa paikallisia jo ensi viikolla.

Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen sillat ovat Paraisilla ainoa maantieyhteys saaristoon. Kirjalansalmen ylitse rakennetaan yli 600 metriä pitkä vinoköysisilta ja Hessundinsalmen yli rakennetaan noin 200 metriä pitkä vinojalkainen kehäsilta.

Lue myös:

Suosittelemme sinulle