Hyppää sisältöön

Turun Perussuomalaiset erotti koronapuheillaan valtuuston ulosmarssin aiheuttaneen valtuutetun

Turun Perussuomalaiset on jo aikaisemmin huomauttanut sitoutumatonta valtuutettuaan Pauli Kossilaa tämän käytöksestä sosiaalisessa mediassa.

Pauli Kossila. Arkistokuva vuodelta 2014. Kuva: Niclas Lundqvist / Yle

Turun Perussuomalaiset on erottanut sitoutumattoman valtuutettunsa Pauli Kossilan. Turun Perussuomalaisten hallitus päätti asiasta maanantaina.

Syynä erottamiselle on hallituksen mukaan Kossilan käyttäytyminen Turun valtuuston kokouksessa 19. syyskuuta (siirryt toiseen palveluun).

Kokouksessa Kossila arvosteli kovin sanoin Turun kaupungin koronatoimia, kun valtuusto käsitteli kaupungin talouden osavuosikatsausta.

Puheenvuoron aikana valtaosa valtuutetuista marssi ulos valtuustosalista. Jo tuolloin perussuomalaisten ryhmäjohtaja Juha Anttila ilmoitti ryhmän irtisanoutuvan Kossilan sanomisista.

Turun Perussuomalaisten tiedotteen mukaan käytös ei ole valtuutetulle soveliasta. Lisäksi Kossilan toiminta on hallituksen mukaan ollut omiaan vahingoittamaan perussuomalaisen valtuustoryhmän sekä koko kaupunginvaltuuston mainetta ja arvokkuutta.

Perussuomalaisten valtuustoryhmä on jo aikaisemmin tänä vuonna huomauttanut Kossilaa tämän käytöksestä sosiaalisessa mediassa. Häntä on aikaisemmin varoitettu jatkotoimista, jos sopimaton käytös julkisuudessa jatkuu.

Suosittelemme sinulle