Hyppää sisältöön

KWH Logistics jatkaa toimintaa Venäjällä – pohjalaisyritysten päätökset käyvät ilmi Ylen tekemästä selvityksestä

Lähes kaikki suuret suomalaiset yhtiöt ovat lähteneet Venäjältä. KWH-yhtymän tapana ei ole ollut tapana tiedottaa liiketoiminnan muutoksista tai ottaa kantaa poliittisiin asioihin.

KWH Group lippu liehuu.
KWH Logisticsin liikevaihdosta noin 40 prosenttia tuli viime vuonna Venäjältä. Kuva: Heidi-Maria Harju / Yle
Sebu Björklund,
Merja Siirilä

KWH-yhtymän tytäryhtiö KWH Logistics jatkaa lannoitekuljetuksia Venäjältä. Yrityksen mukaan sopimuksia ei voi irtisanoa, koska tuote ei ole pakotelistalla.

Yhtiö lopetti rautapellettien kuljetukset maaliskuussa ja hiilen kuljetukset elokuussa, eikä se tee enää uusia sopimuksia. Tytäryhtiö Mirka on lopettanut toimintansa Venäjällä.

KWH Logisticsin liikevaihdosta noin 40 prosenttia tuli viime vuonna Venäjältä.

Yle selvitti 88 suuren suomalaisyhtiön päätökset niiden Venäjän-liiketoiminnasta hyökkäyssodan alkamisen jälkeen. Lähes kaikki suuret suomalaiset yhtiöt ovat lähteneet tai lähdössä Venäjältä. Vain kourallinen on jatkamassa maassa. Näistäkin valtaosa on supistanut toimintaansa rajusti.

Muista Venäjällä toimivista pohjalaisyrityksistä Pohjanmaan Kaluste myi huonekaluja venäläisille jälleenmyyjille toukokuuhun asti, jolloin rahaliikenne Venäjälle katkesi.

Yhtiön mukaan sillä ei ole ollut tapana tiedottaa liiketoiminnan muutoksista tai ottaa kantaa poliittisiin asioihin.

Pohjanmaan Kalusteella oli myyntiä Venäjällä. Yhtiö listaa sivuillaan noin 60 jälleenmyyjää Venäjällä. Konsernin liikevaihdosta noin kolme prosenttia tuli Venäjältä vuonna 2021.

Atria on myynyt pikaruokaliiketoimintansa Venäjällä. Myyntihinta oli noin kahdeksan miljoonaa euroa. Kauppaan ei sisälly Sibylla-tuotemerkkiä. Atrialla oli pikaruokaliiketoimintaa Sibylla-brändin alla Venäjällä. Atrian liikevaihdosta on tullut Venäjältä noin kaksi prosenttia.

Suosittelemme sinulle