Hyppää sisältöön

Koronavirustilanne on rauhallinen ja vakaa Etelä-Karjalassa

Alueellisen tilannekuvaryhmän katsauksen mukaan koronavirusta esiintyy Etelä-Karjalassa jonkin verran, mutta tautitilanne on rauhallinen.

Koronarokotuspiste Lappeenrannassa.
Eksote suosittelee ottamaan syksyn koronatehosterokotukset yhtä aikaa kausi-influenssarokotusten kanssa. Kuva: Mikko Savolainen / Yle
Riitta Väisänen

Koronavirusta esiintyy Etelä-Karjalassa jonkin verran, mutta tautitilanne on alueellisen tilannekuvaryhmän mukaan rauhallinen.

Viikoittaisen seurannan perusteella koronatesteillä todettujen positiivisten tulosten osuus on säilynyt suhteellisen vakaana.

26. syyskuuta ja 4. lokakuuta välisenä aikana Etelä-Karjalassa todettiin virallisilla testeillä 427 koronavirustartuntaa.

Ilmaantuvuus eli tapausten määrä 100 000 asukasta kohden on kahden viime viikon ajalta 591,4. Edellinen lukema oli 592,2.

Ylilääkäri Sami Raasakan mukaan Etelä-Karjalassa otetaan PCR-näytteitä aktiivisesti. Positiivisten tulosten osuus on keskimääräinen valtakunnallisesti verrattuna.

Tehosterokote yhtä aikaa influenssarokotteen kanssa

Eksote suosittelee ottamaan syksyn koronatehosterokotukset yhtä aikaa kausi-influenssarokotusten kanssa.

Influenssarokotukset alkavat lasten ja lapsiperheiden rokotuksilla viikolla 44 Imatran Torigalleriassa ja Lappeenrannan Isossa-Kristiinassa.

Viikosta 45 alkaen rokotetaan kaikkia rokotukseen oikeutettuja.

Ympäristökuntien rokotukset alkavat eri kunnissa eri viikoilla.

Lue seuraavaksi: Koronatestaus Lappeenrannan Armilan terveysasemalla on jatkossa auki arkena – viikonlopputestaukset päättyivät vähentyneen tarpeen takia

Lisää Etelä-Karjalan uutisiamyös Yle Areenassa: katsele, kuuntele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Onko sinulla uutisvinkki tai kuvasitko uutistilanteen? Lähetä vinkki lappeenranta@yle.fi.

Suosittelemme sinulle