Hyppää sisältöön

Voittopelin jälkeisenä aamuna tuli potkut – näin Jouko Myrrä kommentoi sarjan kärkeen nousseesta Ilveksestä saamiaan yllätyspotkuja

SM-liigaa johtava tamperelainen Ilves vaihtaa lennosta päävalmentajaa. Myrrä sai tiedon potkuistaan keskiviikkoaamuna.

Potkut tulivat Jouko Myrrälle yllätyksenä. Aamulla kerrotun uutisen jälkeen edes joukkuetta ei päässyt hyvästelemään. Video: toimittaja Valtteri Kujansuu, kuvaaja Antti Eintola / Yle

Tamperelainen Ilves pudotti keskiviikkona uutispommin: uudeksi päävalmentajaksi on nimitetty Antti Pennanen, joka korvaa tehtävässä Jouko Myrrän välittömästi.

Vielä tiistai-iltana Jouko Myrrä valmensi Ilveksen voittoon jääkiekon Mestarien liigassa. Ilves kaatoi Stavanger Oilersin lukemin 4–1 ja säilytti mahdollisuutensa playoffs-jatkopaikkaan.

Myöhemmin illalla Myrrän puhelin piippasi.

– Eilen illalla 22.30 tuli viesti, että tänään ysiksi toimistolle. Urheilujohto, Risto Jalon ja Timo Koskelan toimesta, kertoi, että hommat loppuivat.

Ilves erotti päävalmentajan, jonka johdolla joukkue pitää SM-liigan kärkipaikkaa. Viime kaudella Ilves tuli Myrrän johtamana kolmanneksi. Kyseessä oli Ilveksen ensimmäinen mitali 21 vuoden tauon jälkeen.

– On tyhjä ja surullinen olo. Oli hieno joukkue, ja oli hieno toimia sen kanssa. Toki olisin tänäänkin mielelläni mennyt harjoituksia vetämään.

Myrrä pakkasi aamupäivällä tavaransa ja tapasi hallilla valmennusjohtoa. Myrrän mukaan urheilujohto ei antanut hänen tavata joukkuetta.

– Olisin halunnut mennä moikkaamaan – kätellä, halata, kiittää menneestä ja toivottaa hyvää jatkoa – mutta urheilujohto ei antanut siihen lupaa.

Myrrän ohella valmennusryhmästä jää pois apuvalmentaja Marko Ojanen. Jouko Myrrä ei halua sanoa Ilveksen ratkaisusta mitään – Ilveksen urheilujohto saa tehdä sen itse. Myrrä sanoo olevansa kiitollinen 14 vuodesta Ilveksessä. Kuinka Myrrän ura valmentajana jatkuu, siitä ei ole vielä tietoa. Keskiviikkona puoleen päivään mennessä Myrrää ei ollut vielä kyselty muualle.

Ilveksen ratkaisu yllätti

Valmentajavaihdos herättää ihmetystä. Ilves on pärjännyt Myrrän johdolla hyvin, ja joukkue on vetänyt paljon väkeä Tampereen uuteen areenaan.

Ilves perusteli päätöstä tiedotteessaan sillä, että Pennanen on haluttu nimi ja hänen kanssaan saatiin sopimus vuoteen 2025 asti. Ilveksen toimitusjohtaja Risto Jalo sanoo, että valmentajasopimukset tehdään varhain ennen seuraavaa kautta.

– Hän oli haluttu nimi valmentajamarkkinoilla, ja olemme erittäin tyytyväisiä, että hän valitsi Ilveksen, Jalo sanoo tiedotteessa.

Vaihdos tehdään heti.

– Päästyämme Antti Pennasen kanssa kausia 2023–2025 koskevaan sopimukseen tulimme siihen lopputulokseen, että jo tässä vaiheessa tehtävä muutos palvelisi seuraa parhaiten. Pennasen oltua vapaana näimme seuran kannalta parhaaksi vaihtoehdoksi aloittaa yhteistyömme heti, sanoo Jalo.

Antti Pennasen ensimmäinen ottelu päävalmentajana on perjantaina: paikalliskamppailu Tapparaa vastaan.

Lue lisää:

Kommentti: Ilves teki ennenkuulumattoman tempun Jouko Myrrälle – röyhkeän päätöksen takana on kaksi syytä

Yllätyspotkut: SM-liigaa johtava Ilves vaihtaa päävalmentajaa lennosta

Mitä ajatuksia juttu herätti? Voit kommentoida torstaihin kello 23:een.

Suosittelemme sinulle