Hyppää sisältöön

Kaustisen kehitysyhtiö laittaa ison vaihteen päälle – laskettelurinne saattaisi olla toiminnassa jo reilun vuoden päästä

Kunta on siirtämässä laskettelumäen pohjana olevaa maaomistustaan kunnan kehitysyhtiölle. Kunnanhallitus hyväksyi siirron ja esittää sitä valtuustolle.

Kuvassa Kaustisen laskettelurinne
Rinteitä saatetaan taas lumettaa parhaimmassa tapauksessa runsaan vuoden päästä. Arkistokuva. Kuva: Heini Holopainen / Yle
Heini Holopainen

Kaustisen hiljaiseloa viettänyt laskettelumäki saattaisi parhaimmillaan olla toiminnassa jo reilun vuoden kuluttua, kaudella 2023–2024.

Kunta on siirtämässä Puhkion mäen maaomistuksensa kunnan kehitysyhtiölle. Siirto on seuraavaksi valtuuston päätettävänä.

Lue myös: Kaustisen kunta järjestelee laskettelumäkiomistuksiaan – tavoitteissa siintää mäen talvi- ja kesäaikainen käyttö

Kehitysyhtiö aikoo perustaa osakeyhtiön, joka ryhtyisi pyörittämään laskettelumäkeä. Mäelle aiotaan virittää myös kesäaikaista toimintaa.

Kehitysyhtiön toimitusjohtajan Antti Vähäojan mukaan laskettelumäen aiemman yrittäjän kanssa keskustellaan, miten hissit ja muu omaisuus saadaan hankittua häneltä.

Yrityksistä huolimatta laskettelumäen yrittäjäksi ei ole löytynyt uusia halukkaita. Antti Vähäoja kertoo, että nyt liikkeelle lähdetäänkin uudella ajatuksella:

– Toimintaa hoitaa jatkossa osakeyhtiö, jossa kehitysyhtiö on osakkaana. Me haemme yhtiöön mukaan yrityksiä ja yksityisiä sijoittajia. Esimerkiksi rahoituspohjasta on jo olemassa käsitys. Toiveena on, että tästä tulisi alueen yhteinen ponnistus.

Laskettelu loppui rinteellä pari vuotta sitten. Yrittäjä oli halukas ostamaan kunnan omistamat maa-alat ja jatkamaan toimintaa, mutta kauppa kariutui valitukseen.

Kehitysyhtiön toimitusjohtaja arvioi, että mitä kauemmin asia venyy, sitä hankalampaa mäen henkiinherättäminen on. Asiakaskunta on kaikonnut ja hissit sekä muu välineistö rapistuvat.

– Kaustisella halutaan kehittää elinkeinoelämää ja saada tänne työpaikkoja. Lisäksi mäki on yhteydessä kunnan liikuntareitistöön. Yhdessä ne voisivat olla kesämatkailukohde vaikkapa fatbikepyöräilijöille, visioi Vähäoja.

Suosittelemme sinulle