Hyppää sisältöön

Weekend Festival jätti Hämeenlinnaan yli 10 miljoonaa euroa

Sähköisen kyselytutkimuksen perusteella festivaalivieraat olivat tyytyväisiä tapahtumaan sekä tapahtumapaikkaan.

Yleisöä Sannin keikan aikana Weekend-festivaaleilla Hämeenlinnassa.
Yleisöä Sannin keikan aikana Weekend-festivaaleilla Hämeenlinnassa. Arkistokuva. Kuva: Nelli Kenttä / Yle
Anne-Maria Niskanen

Hämeenlinnassa järjestetty Weekend Festival oli taloudellisesti onnistunut tapahtuma. Näin arvioi Linnan Kehitys Oy:n toimitusjohtaja Kari Saarinen. Heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna järjestetyssä tapahtumassa kävijät käyttivät Hämeenlinnassa yli 10 miljoonaa euroa.

– Talousvaikutus on iso, sillä rahaa virtasi Hämeenlinnan yrittäjille noin 4 miljoonaa, Saarinen kertoo.

Kolmipäiväisen festivaalin kokonaiskävijämäärä oli noin 60 000 kävijää. Yksittäisistä kävijöistä noin 80 prosenttia oli Hämeenlinnan ulkopuolelta. Hämeenlinnan ulkopuolelta saapuneista kävijöistä jopa 46 prosenttia matkusti junalla Hämeenlinnaan.

– Tässäkin näkee kuinka raideyhteydellä on suuri merkitys myös tapahtumissa kävijöille.

Weekend Festivalin kävijöistä 87 prosenttia oli ensimmäistä kertaa Kantolan tapahtumapuistossa ja 76 prosenttia piti Kantolaa hyvänä Weekend Festivalin järjestämispaikkana.

Ensi vuoden festaripaikka on vielä auki

Weekend Festivalin järjestäjä All Things Live Oy ei ole vahvistanut vuoden 2023 tapahtumapaikkaa. Linnan Kehityksen toimitusjohtaja Kari Saarisen mukaan tapahtuman järjestämisen sopimusmalli on 1+4, joista ensimmäisenä vuotena kokeiltiin miten tapahtuma sopii Hämeenlinnaan.

– Ensi vuodesta ei tosiaan ole tietoa, mutta hyvin Weekend sopii Kantolan tapahtumapuistoon. Kantolassa on tilaa isoille tapahtumille, muistuttaa Kari Saarinen.

Heinäkuun alussa Kantolan tapahtumapuistossa vietetyn Weekend Festivalin kävijätutkimuksen toteutti Sponsor Insight Finland tapahtuman järjestäjän All Things Live Oy:n ja Kantolan tapahtumapuiston operoinnista vastaavan Linnan Kehitys Oy:n toimeksiannosta. Tutkimus toteutettiin sähköisenä kyselytutkimuksena tapahtuman kävijöille heti tapahtuman jälkeen.

Lisää Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle