Hyppää sisältöön

Yksi Suomen isoimmista keikkajärjestäjistä yrittää päästä yrityssaneeraukseen – yhtiö: 50 Centin Suomen-kiertue ja muut keikat toteutuvat

Tamperelainen RH-Entertainment -yhtiö on hakeutunut yrityssaneeraukseen.

Kuva 50 Centin keikalta Tampereen Blockfestiltä. Kuva: Jussi Mankkinen / Yle

Yksi Suomen isoimmista keikkajärjestäjistä eli RH-Entertainment oy on hakeutunut yrityssaneeraukseen.

Hakemus on jätetty Pirkanmaan käräjäoikeudelle maanantaina, vahvistaa toimitusjohtaja Riki Huhtala sähköpostitse Ylelle.

Asiasta kertoi ensin Iltalehti. (siirryt toiseen palveluun)

Syynä saneeraukseen hakeutumiseen on Huhtalan mukaan yhtiön kriittinen maksuvalmiustilanne.

– Maksuvalmiuden nopean muutoksen taustalla on monien tapahtumien summa ja yleinen epävarma tilanne. Yhtiö teki isoja artistikiinnityksiä kesälle 2022, jotka eivät myyneet odotusten mukaisesti. Yhtiö joutui myös perumaan tapahtumia itsestään riippumattomista syistä, Huhtala kertoo sähköpostiviestissä.

Yhtiön järjestämien keikkojen peruutuksista ja muista ongelmista on uutisoitu jo aiemmin eri puolilla Suomea.

Lue lisää: Maailmanluokan rock-yhtyeillä buukattu Pietarsaaren Open Air -musiikkifestivaali jouduttiin perumaan – lava ei täyttänyt turvallisuusvaatimuksia

50 Centin keikan järjestäjä

Saneerauksella tamperelainen yhtiö pyrkii varmistamaan liiketoiminnan jatkuvuuden. Pirkanmaan käräjäoikeus ei ole antanut vielä vastausta asiassa, eli ei ole tietoa, pääseekö yhtiö velkasaneeraukseen.

Yritys on parhaillaankin järjestämässä isoja konsertteja ja keikkoja. Esimerkiksi megatähti, räppäri 50 Cent on tulossa marraskuussa neljän keikan Suomen-kiertueelle. Se esiintyy Kuopiossa, Oulussa, Turussa ja Seinäjoella.

50 Cent on myynyt urallaan yli 30 miljoonaa albumia.

Viedäänkö keikat normaalisti läpi tällä tietoa? Esimerkiksi 50 Centin kiertue?

– Kyllä, vastaa Huhtala lyhyesti Ylen kysymykseen.

Yritys järjestää myös esimerkiksi Il Divon keikat lokakuussa Suomessa, useita festivaaleja ja Raskasta joulua -kiertueen.

Voit keskustella aiheesta 6.10. kello 23 asti. Keskustelua varten tarvitsen Yle Tunnuksen.

Lue lisää: Useita kesän festivaaleja on jouduttu Lounais-Suomessa perumaan – liput eivät mene kaupaksi ja kulut ovat nousseet roimasti

Suosittelemme sinulle