Hyppää sisältöön

HKScanin muutosneuvottelut päättyivät Forssassa – 23 työtehtävää vähenee ja 93 työtehtävään tulee muutoksia

Neuvotteluiden piirissä oli yhteensä 116 henkilöä. Työpaikat vähenevät asteittain vuosien 2022 - 2024 aikana.

HKScanin Forssan yksikössä on sikojen teurastusta, leikkuuta ja lihan pakkaamista. Kuvituskuva. Kuva: HKScan

Elokuussa alkaneet muutosneuvottelut ovat päättyneet HKScanin Forssan yksikössä osapuolten väliseen sopimukseen. Neuvottelujen osapuolet ovat sopineet, että Forssan yksiköstä vähennetään seuraavien kahden vuoden aikana yhteensä 23 työtehtävää. Lisäksi muutoksia tulee 93 työtehtävään.

Työtehtävien vähennykset toteutetaan investoinnin käyttöönottoon mennessä vuosien 2022 - 2024 aikana. Muutosneuvottelujen piirissä oli yhteensä 116 henkilöä ja ne koskivat työntekijöiden henkilöstöryhmää kyseisillä osastoilla.

Käytyjen muutosneuvottelujen jälkeen HKScan toteuttaa Forssassa lihan pakkaamista ja lähettämistä koskevan yli viiden miljoonan euron investoinnin, jolla parannetaan kustannustehokkuutta ja kilpailukykyä. Merkittävä investointi myös vahvistaa HKScanin toiminnan jatkuvuutta Forssassa.

– Forssan yksikön automaatioasteen noston tavoitteena on selvä kannattavuuden parantaminen. Forssan toimintaa on kehitetty merkittävästi johdon ja koko henkilöstön hyvällä yhteistyöllä viime vuosien aikana. Hyvä yhteistyö näkyi myös nyt käytyjen muutosneuvotteluiden rakentavassa hengessä sekä neuvottelujen päättymisellä osapuolten yhteiseen sopimukseen, HKScanin Suomen liiketoimintayksiköstä vastaava johtaja Jari Leija kertoo tiedotteessa.

Leija muistuttaa, että kustannustehokkuuden parantaminen on erittäin tärkeää juuri nyt, kun kustannusinflaatio nostaa kustannuksia voimakkaasti.

Lihatalo tavoittelee tiedotteen mukaan investoinnilla ja siihen liittyvillä kehittämistoimilla Suomessa yhteensä yli kahden miljoonan euron vuotuisia säästöjä, joiden arvioidaan toteutuvan investoinnin valmistumisen jälkeen viimeistään vuoden 2024 aikana.

Suosittelemme sinulle