Hyppää sisältöön

Harrastustenkin hinnat nousevat nyt: Esimerkiksi Tampere aikoo korottaa uimahallimaksuja

Tampereella aikuisten liikuntaharrastusmaksujen korotuksista päätetään loppuvuonna. Helsinki ilmoitti keskiviikkona, että uimamaksut nousevat.

Etenkin uimahallien pääsymaksut nousevat. Kuvituskuva. Kuva: Malin Valtonen / Yle

Aikuisten liikuntaharrastusmaksuihin on odotettavissa tuntuvia korotuksia Tampereella. Apulaispormestari Matti Helimon (vihr.) mukaan aikuisten maksujen hinnankorotukset tulevat luultavasti olemaan keskimäärin noin 20 prosenttia.

Helimo kertoo sähköpostitse, että korotuksista päätetään loppuvuonna ja ne on tarkoitus ottaa käyttöön ensi vuoden alusta alkaen. Nousu kohdistuu kaikkeen aikuisten harrastustoimintaan.

Helimo sanoo, että korotusten syynä on ennen kaikkea energian hinnannousu mutta myös henkilöstön palkkaratkaisut sekä siivouskulujen nousu. Korotuspainetta on kertynyt jo pidemmältä aikaa.

Samankaltaisia korotuspaineita on nyt myös muissa kunnissa. Helsingin kaupunki ilmoitti keskiviikkona, että se nostaa uimamaksuja jo lokakuun lopussa energian hinnan nousun vuoksi. Aikuisten kertamaksua nostetaan 30 senttiä.

Lue lisää: Uimahallimaksut nousevat Helsingissä kuun vaihteessa

Miten muutos näkyy asiakkaille?

Tampereella korotuksia suunnitellaan vain aikuisten liikuntaharrastuksiin. Helimon mukaan kaupungissa on vahva poliittinen tahtotila, ettei lasten ja nuorten maksuja nosteta. Sivistys- ja kulttuurilautakunta käsitteli asiaa syyskuussa, kun se hyväksyi vuoden 2023 talousarvioesityksen omalta osaltaan.

Päätös merkitsisi esimerkiksi aikuisten uimahallimaksujen nousemista. Yle laski, että 20 prosentin korotus nostaisi aikuisten kertalipun hinnan nykyisestä 7,20 eurosta noin 8,60 euroon.

Mitä ajatuksia juttu herätti? Voit keskustella aiheesta 6.10. kello 23 asti.

Suosittelemme sinulle