Hyppää sisältöön

Tampereen sähkölaitos kiristi taas turvatoimiaan, henkilökuntaa uhkailtu sähkön hinnan takia

Sähkölaitos on kiristänyt turvatoimia moneen otteeseen tänä vuonna.

Tampereen Sähkölaitos on tiukentanut turvatoimia tänä vuonna monesta eri syystä. Arkistokuva Lielahden voimalaitoksesta. Kuva: Marjut Suomi / Yle

Tampereen sähkölaitos on kiristänyt turvatoimiaan tänä vuonna useista syistä. Viimeksi näin on tehty tänä syksynä.

Ensimmäisen kerran turvatoimia nostettiin Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Lisäksi turvatoimia on kiristetty henkilökunnan saatua uhkauksia sähkön hinnan kohotessa. Tampereen sähkölaitos kolminkertaisti syksyllä sähkön hintojaan.

Tiedon uhkauksista vahvistaa Ylelle Tampereen Sähkölaitoksen toimitusjohtaja Jussi Laitinen. Hän ei halua avata asiaa enempää. Kyse on Laitisen mukaan hyvin harvinaisista yksittäistapauksista.

Laitinen kertoo, että turvatoimia on kiristetty ihan viime aikoina myös valtioneuvoston toiveen mukaisesti sen jälkeen kun Nord Stream -kaasuputkissa oli vuotoa räjähdysten takia.

Valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk.) kehotti viikko sitten huolehtimaan kriittisen infran varautumisesta. Kriittisellä infralla tarkoitetaan esimerkiksi sähköverkkoa ja vedenjakelua.

Lue lisää:

Näin suomalaiskaupungit varautuvat turvallisuusuhkiin – kaikessa hiljaisuudessa on punottu suunnitelma jopa kauppasaarron varalta

Suosittelemme sinulle