Hyppää sisältöön

Hyvätkin muutokset työpaikoilla voivat olla kuormittavia – työterveyspsykologi: ”Työyhteisössä on aina ihmisiä, ei koneita”

Tapaa, jolla Jouko Myrrän potkut Ilveksessä hoidettiin, on pidetty turhan raakana. Voiko se olla vaikuttamatta koko työyhteisöön?

Jouko Myrrän potkut Ilveksen päävalmentajan paikalta ovat olleet kuluneen viikon iso puheenaihe. Arkistokuva Myrrästä vuodelta 2020. Kuva: Ilkka Klemola / Yle

Ilveksen organisaatiossa toiminut Jouko Myrrä sai potkut valmennustyöstään keskiviikkoaamuna. Tapausta kommentoi muun muassa jääkiekon valmentajalegenda Erkka Westerlund. Hän kuvaili toimintaa ”vanhan koulukunnan tavaksi” ja toivoi sopimusasioihin enemmän inhimillisyyttä.

Työterveyspsykologi Marjo Pennonen tunnistaa Westerlundin mainitseman toimintatavan historiallisena jäänteenä työelämästä. Hänen mukaansa vastaavanlaisia tapauksia tulee nykypäivänä enää harvoin vastaan.

– Kun puhutaan yksittäisistä työntekijöiden irtisanomisista yt-neuvotteluiden (muutosneuvotteluiden) ulkopuolella, ne harvoin tulevat täytenä yllätyksenä. Monesti pohjilla on jo keskustelua tai jopa varoitus.

Oikeudellisessa mielessä Myrrän erottamisessa ei ole mitään erikoista. Ammattiurheilussa näinkin voi käydä.

Pennonen mainitsee, että yleisesti ottaen työstä irtisanominen vaatii aina painavat perusteet.

– Tällaiset tilanteet olisi aina hyvä purkaa työyhteisössä. Yksilötasolla voi tulla epävarmuus omasta paikasta – voiko myös minulle käydä noin?

Työterveyspsykologi Marjo Pennosesta Ilveksessä pitää nyt keskittyä joukkuehengen ja turvan ja luottamuksen tunteen luomiseen. Arkistokuva vuodelta 2021. Kuva: Matias Väänänen / Yle

Työn mielekkyyttä lisää Pennosen mukaan se, että tekemisen tavoitteet ja arvot on linjassa päätösten kanssa.

– Jos johdon päätökset tuntuvat jatkuvasti olevan ristiriidassa tavoitteiden kanssa, se voi horjuttaa työntekijöiden sitoutumista omaan työhönsä.

Lue lisää: Erkka Westerlund ottaa kantaa SM-liigan kohupotkuihin – yksi asia Ilveksen toiminnassa kismittää erityisesti: ”Vanhan koulukunnan tapa”

Tiedonpuutteesta seuraa spekulointia

Yllätyspotkut ovat kiinnostaneet laajasti niin mediaa kuin suurta yleisöäkin. Marjo Pennosen mukaan valtava tiedonhalu on ymmärrettävää, kun jotain isoa tapahtuu.

– Tilannetta ja sen syitä ei ole selitetty kovin hyvin auki. Se aiheuttaa spekulaatiota ja keskustelua. Ihmiset haluavat ymmärtää, miksi.

Ja sama toimii myös työpaikoilla.

– Vaikka muutos olisi positiivinen, se on aina psyykkisesti kuormittavaa ja aiheuttaa erilaisia tunteita. Päätökset olisi hyvä selittää avoimesti kaikille.

Jouko Myrrä kertoi Ylen haastattelussa olevansa harmissaan siitä, ettei hän päässyt tapaamaan enää joukkuetta potkujensa jälkeen.

Tätä on selitetty työrauhalla ja sillä, ettei sellaiselle ollut mitään tarvetta, eikä niin ole tapana tällaisissa tilanteissa toimia.

Marjo Pennonen on tästä eri mieltä.

– Työyhteisössä on aina ihmisiä, ei koneita. Jollakin voi lähteä isostikin myllertämään tällaiset asiat mielessä.

Pennosen mukaan tunnetasolla olisi ollut hyvä, jos tapaaminen olisi sallittu. Se olisi tuonut asiaan jonkinlaisen päätöksen.

–Jonkinlainen keskustelutilaisuus toivottavasti järjestetään, sillä tunnereaktiot voivat olla yllättäviäkin tällaisissa tilanteissa. On hyvä myös arvioida, mihin kaikkeen muutos oikeastaan vaikuttaa.

Näin tamperelaiset kommentoivat yllätysirtisanomista.

Marjo Pennosen mukaan uudella valmennuskokoonpanolla ja johdolla on nyt tärkeä tehtävä luoda turvan ja luottamuksen tunnetta sekä keskittyä joukkuehengen luomiseen.

–Joukkuehenki ja ilmapiiri ovat keskeisiä ja tärkeitä tekijöitä niin viihtyvyyden, työtyytyväisyyden, sitoutumisen, motivaation kuin menestymisenkin kannalta.

Mitä ajatuksia juttu herättää? Voit kommentoida aihetta 8.10. kello 23:een saakka.

Lue lisää:

Jouko Myrrän paljastus shokkipotkujen kulisseista näytti huippu-urheilun raa'an puolen – Ismo Lehkonen ihmetteli tapaa, jolla Ilves sulki oven

Suosittelemme sinulle