Hyppää sisältöön

Lontoolainen Philharmonia-orkesteri solmi usean vuoden yhteistyösopimuksen Mikkelin Musiikkijuhlien kanssa

Festivaalijohtaja Teemu Laasanen kuvailee neljän vuoden yhteistyösopimusta merkittäväksi paketiksi.

Lontoolainen Philharmonia esiintymässä Mikkelissä kesällä 2022. Sinfoniaorkesteri on perustettu vuonna 1945. Arkistokuva. Kuva: Petri Vironen / Yle

Lontoolainen Philharmonia-orkesteri nähdään myös tulevina kesinä Mikkelin Musiikkijuhlilla.

Festivaali on solminut orkesterin kanssa nelivuotisen sopimuksen, jossa Philharmonia esiintyy Mikkelissä musiikkijuhlilla neljänä iltana vuosittain. Orkesterin ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvali sekä vuosittain vaihtuvat vierailevat kapellimestarit johtavat konsertit.

Philharmonia teki ensivierailunsa Mikkeliin viime kesänä.

– Kemiat ja ambitiot sopivat hyvin yhteen. Molemmat osapuolet ovat olleet todella halukkaita tähän yhteistyöhön, sanoo Musiikkijuhlien festivaalijohtaja Teemu Laasanen.

Orkesterin kerrotaan saaneen Mikkelissä viime kesänä harvinaisen hyvän ja lämpimän vastaanoton.

Musiikkijuhlat kysyi viime kesänä Philharmonian ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvalia festivaalin taiteelliseksi johtajaksi, mutta Laasanen kertoo nyt Rouvalin kieltäytyneen tehtävästä.

– Hänellä on niin paljon velvollisuuksia maailmalla useiden orkestereiden johdossa, ettei hän nähnyt mahdolliseksi ottaa tehtävää vastaan.

Ohjelmasuunnittelu ja taiteellisen johtajan tehtävät ovat tällä hetkellä festivaalijohtaja Teemu Laasasen työkalenterissa.

Musiikkijuhlien ensi kesän ohjelmisto julkistetaan vaiheittain, ja ensimmäiset konserttiliput tulevat myyntiin marras–joulukuussa.

Suosittelemme sinulle