Hyppää sisältöön

Hämeen poliisi epäilee rikoksia Cannonball MC:n kerhotalolla Iitin Kausalassa – ison kokonaisuuden tutkinta on valmistumassa

Tutkinnassa on selvitetty muun muassa kolmea törkeää huumausainerikosta. Poliisi epäilee huumeita välitetyn kerhotiloista.

Cannonball MC Kausalan jutun esitutkinnan aikana takavarikoitua amfetamiinia, mitta-asteikko kuvan alareunassa.
Poliisi julkaisi kuvan liivijengiin liittyvän esitutkinnan aikana takavarikoidusta amfetamiinista. Kuva: Hämeen poliisi
Sini Ojanperä

Hämeen poliisi on saamassa valmiiksi tutkinnan epäillyistä rikoksista liivijengin kerhotalolla Iitissä. Tutkinnassa on selvitetty kolmea törkeää huumausainerikosta ja muita yksittäisiä rikoksia, kuten ampuma-aserikoksia.

Rikosten epäillään tapahtuneen Iitin Kausalassa helmi-maaliskuussa 2022. Tutkinnassa on tehty yhteistyötä Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen ja Itä-Suomen poliisilaitoksen kanssa. Tutkinta liittyy kiinteästi Cannonball MC Kausalaan, poliisi kertoo tiedotteessaan.

Tutkinnan perusteella päätekijän epäillään myyneen tai välittäneen eteenpäin noin 1,4 kilogrammaa amfetamiinia kolmessa erillisessä erässä. Poliisi epäilee, että huumausaineet välitettiin Cannonball MC:n Kausalan-kerhotiloilta.

Suoritetussa etsinnässä kerhotiloilta takavarikoitiin muun muassa pienempiä määriä huumausaineita, ampuma-aseita, patruunoita ja räjähtävää tulilankaa. Kerhotiloilta löytyi myös varastetuksi ilmoitettu moottoripyörä. Päätekijäksi epäillään Cannonball MC Kausalaa johtanutta henkilöä.

Poliisin mukaan nyt valmistunut rikoskokonaisuus liittyy osittain aiemmin julkisuudessa olleeseen kokonaisuuteen, josta Pohjois-Karjalan käräjäoikeus on antanut ratkaisun heinäkuussa 2022.

Asia on siirtymässä lähiviikkojen aikana syyteharkintaan.

Suosittelemme sinulle