Hyppää sisältöön

Ruoveden Murskemäen tuulipuistosta järjestetään yleisötilaisuus – voimaloita vastustava addressi on kerännyt yli 500 allekirjoitusta

Ruhalaan sijoittuvaan tuulipuistoon voisi tulla viisi tuulivoimalaa, jotka kurkottaisivat 300 metrin korkeuteen.

Tuulivoimala kuvattuna takaapäin.
Tuulipuistoa vastustavan adressin laatijoiden mukaan tuulivoima on tätä päivää, mutta Ruoveden Ruhala on sen tuottamiselle väärä paikka. Kuvituskuva. Kuva: Vesa-Pekka Hiltunen / Yle
Heli Mansikka

Energiayhtiö ABO Wind suunnittelee Ruoveden kunnan alueelle tuulivoimapuistoa, joka sijoittuisi Ruhalan ja Kaukolan kylien väliin, noin viiden kilometrin päähän Ruoveden keskustaajamasta.

Tuulipuistohankkeen ympäristövaikutusten arviointiohjelma on julkaistu (siirryt toiseen palveluun) ja on parhaillaan nähtävillä. Arviointiohjelmasta voi esittää mielipiteitä ja antaa lausuntoja 14. marraskuuta asti.

Tämänhetkisten suunnitelmien mukaan alueelle suunnitellaan enintään viittä tuulivoimalaa, joiden yksikköteho olisi 6–10 megawattia. Voimaloiden kokonaiskorkeus olisi enintään 300 metriä.

Hanke herättää vastustusta

Tuulipuistosuunnitelma on herättänyt alueen asukkaissa vastustusta. Hanketta vastaan kerätyssä adressissa oli 13. lokakuuta mennessä kertynyt 532 allekirjoitusta.

Adressissa pelätään, että korkeiden tuulivoimaloiden sijoittamisella Ruhalaan on haitallisia vaikutuksia esimerkiksi alueen asukkaille ja kesämökkiläisille sekä kulttuuriympäristölle ja luonnolle.

Lisäksi nimiä kerätään kuntalaisaloitteeseen, jossa vaaditaan Ruovedellä asetettavaksi tuulivoimalle ja asutukselle vähintään kahden kilometrin välimatkaa.

Suunnitellulle hankelueelle on tekeillä myös osayleiskaava.

Ympäristövaikutusten arviointiohjelmasta ja kaavoituksesta järjestetään kaikille avoin yleisötilaisuus torstaina 27. lokakuuta kello 18.00–20.00. Tilaisuus on Ruoveden urheilutalolla.

Lisää Pirkanmaan uutisia Ylen nettisivuillaja Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Onko sinulla uutisvinkki tai kuvasitko uutistilanteen? Lähetä vinkki tampere@yle.fi.

Lue myös:

Ruovedellä vaaditaan etäisyyttä tuulivoiman ja asutuksen välille

Ruoveden Ruhalan tuulivoimapuistoa vastustetaan adressilla

Suosittelemme sinulle