Hyppää sisältöön

Turku ei poista pääkonsulin parkkiruutuun maalattua Ukrainan lippua – viestintäjohtaja: "Kyllä tämän kannanotoksi voi nähdä"

Ukrainan lipun värit maalattiin Venäjän pääkonsulille varattuun parkkiruutuun keskiviikkona aamulla.

Diplomaattikilvillä varustetuille autoille varattu parkkipaikka Sairashuoneenkadulla. Kuva: Arttu Kuivanen / Yle
Eino Kossila

Turun Sairashuoneenkadulla olevaan parkkiruutuun maalattu Ukrainan lippu -katumaalaus saa jäädä paikalleen.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Turun Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Yksityishenkilö maalasi lipun katuun Venäjän pääkonsulin virka-asunnolle varattuun parkkiruutuun eilen aamulla.

Turun kaupungin viestintäjohtaja Saara Malila kertoo, ettei maalausta pestä pois, vaan se saa olla paikalla niin kauan kuin maali kestää.

Onko kyseessä kannanotto?

– Se on varmaan kunkin tulkitsijan mielessä päätettävä asia, mutta kyllä sen kannanotoksi voi nähdä, että kaupunki ei sitä lähde tietoisesti poistamaan, Malila sanoo.

Malila kuitenkin toteaa, että kaupunki seuraa asiaa. Mikäli maalaus haittaa liikennettä tai tieturvallisuutta, asiaa täytyy Malilan mukaan miettiä uudelleen.

– Eipä se siinä varmaan ketään haittaa, Malila toteaa.

Kesäkuussa 2021 Turun kaupungin Itäiselle Rantakadulle maalaama sateenkaarisuojatie-maalaus jouduttiin poistamaan poliisin kehotuksesta, sillä suojatiellä olevan maalauksen katsottiin olevan tieliikennelain vastainen.

Taloyhtiön kivijalassa pyöräliikettä pitävän Ari Sinkkosen mukaan virka-asunnon ympäristössä on seurattu erilaisia mielenilmauksia helmikuun lopusta saakka.

Ukrainan lippu maalattiin pääkonsulille varattuun CD-merkittyyn parkkiruutuun. Itse parkkiruudun tulevaisuudesta Malila ei osaa kertoa.

– Valitettavasti siitä minulla ei ole tietoa, enkä ole kuullut että siitä olisi kaupungin johdossa keskusteltu, Malila sanoo.

Lisää aiheesta:

Venäjän pääkonsulin parkkiruutu maalattiin Ukrainan lipun väreihin Turussa – samassa taloyhtiössä on osoitettu mieltä jo helmikuun lopusta saakka

Suosittelemme sinulle