Hyppää sisältöön

Hämeenkyrön ohitustie saadaan auki marraskuussa – yritykset muuttavat jo asiakkaiden edellä uuteen uuteen kaupalliseen keskukseen

Noin 10 kilometrin mittainen Hämeenkyrönväylä ohittaa Hämeenkyrön nykyisen keskustan. Vanha valtatie on ollut hankala liikennöidä erityisesti raskaalle liikenteelle.

Uudella Hämeenkyrönväylällä on 11 siltaa.
Uudella Hämeenkyrönväylällä on 11 siltaa. Arkistokuva. Kuva: Kia Tähkänen / Destia Oy
Heli Mansikka

Vilkkaan valtatie kolmen liikenne Hämeenkyrössä pääsee kurvaamaan uudelle ohitustielle marraskuussa. Tie valmistuu useita kuukausia etuajassa, mutta vielä on myös tehtävää jäljellä, kertoo Väyläviraston projektipäällikkö Akseli Nurmi.

– Päällystystyöt ovat käynnissä suurella osalla hanketta, myös varusteluja eli kaiteita, opasteita ja liikennemerkkejä asennetaan. Kiveystöitä on vielä kesken, ja lopuksi ovat vuorossa vielä ajoratamaalaukset, Nurmi luettelee.

Tarkkaa päivämäärää tien avaamiselle ei ole päätetty.

Karttagrafiikka valtatie 3 Hämeenkyrön uudesta ohitustieosuudesta.
Hämeenkyrönväylä helpottaa erityisesti rekkaliikennettä kolmostiellä Tampereen ja Vaasan välillä. Kuva: Matias Väänänen / Yle

Noin 10 kilometrin mittainen Hämeenkyrönväylä ohittaa Hämeenkyrön nykyisen keskustan. Vanha tie on ollut hankala erityisesti raskaalle liikenteelle.

Uuden väylän tulo näkyy jo nyt Hämeenkyrön yrityselämässä. Uusi kaupallinen keskusta on tulossa sen Ikaalisten puoleiseen päähän, Tippavaaran alueelle. Esimerkiksi Alko tiedotti viime viikolla siirtävänsä myymälänsä Tippavaaraan jo lokakuun viimeisellä viikolla.

Kunnanjohtaja Antero Alenius on aiemmin visioinut, että tulevien vuosien aikana vanhasta valtatiestä kehitetään bulevardityyppistä tieosuutta, joka tuo suoraan Hämeenkyrön palvelujen ytimeen. Esimerkiksi asutusta aiotaan tuoda lähemmäksi vanhaa valtatietä ja viihtyisyyttä lisätään valaistuksella ja viheralueilla.

Katso videolta, miten marraskuussa valmistuvaa väylää esiteltiin heinäkuussa 2022. Toimittajana on Katri Tapola.

Lue lisää:

Vilkkaan 3-tien uusi Hämeenkyrön ohitustie valmistuu lähes vuoden etuajassa – näin uusi väylä vaikuttaa liikenteeseen ja alueeseen

Lisää Pirkanmaan uutisia Ylen nettisivuilla ja Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Onko sinulla uutisvinkki tai kuvasitko uutistilanteen? Lähetä vinkki tampere@yle.fi.

Suosittelemme sinulle