Hyppää sisältöön

Jätevedet paljastivat koronatartuntojen kasvun Jyväskylässä – kaupunginsairaalan osastoilla vieraileville annettiin maskisuositus

Maskien ja käsidesin käyttö on suositeltavaa myös vanhusten palveluasumisyksiköissä vieraileville. Viitasaaren sairaalan akuuttiosastolla otettiin puolestaan eilen käyttöön vierailukielto.

Koronavirustartuntojen määrä on Jyväskylässä kasvussa. Esimerkiksi kaupunginsairaalan osastoilla vierailevia suositellaan vahvasti käyttämään kasvomaskia. Kuva: Tapio Pukkila / Yle
Riina Mäentausta

Jyväskylän kaupunginsairaalassa koronatartuntojen määrät ovat kasvussa. Kaupunginsairaalan kaikilla osastoilla vieraileville annetaan vahva maskisuositus.

Suosituksella pyritään suojaamaan sekä hauraimpia potilaita että henkilökuntaa. Maskeja ja käsidesiä on jaossa vierailijoille kunkin osaston ulko-oven läheisyydessä.

– Koronavirus leviää herkästi varotoimista huolimatta osasto-olosuhteissa, muistuttaa Jyväskylän kaupunginsairaalan palvelujohtaja Anne Kirmanen.

Maskien ja käsidesin käyttö on suositeltavaa myös vanhusten palveluasumisyksiköissä vieraileville.

Eilen Viitasaaren sairaalan akuuttiosastolla otettiin käyttöön vierailukielto tarkoituksena estää osastolla todettujen koronavirustartuntojen leviäminen. Kielto on voimassa noin viikon. Sen pääättymisestä tiedotetaan erikseen.

Koronaviruksen esiintymisen kasvua selvitetään jätevesiseurannan avulla.

Viimeisen kuukauden aikana Jyväskylän Nenäinniemen jätevedenpuhdistamolta saatujen näytteiden perusteella koronavirustartuntojen määrät ovat olleet kaupungissa huomattavasti muuta maata korkeammat.

Sama näkyy myös sairaaloiden osastoilla, joissa koronapotilaiden määrät ovat kasvaneet.

Suosittelemme sinulle