Hyppää sisältöön

Nuori mies yritti Lahdessa katsomaan jalkapalloa nyrkkirauta mukanaan – poliisi otti talteen kaksi henkilöä veikkausliigan ottelussa

Poliisi tutkii nyrkkiraudalla varustautuneen miehen tekoa vaarallisen esineen hallussapitona

Poliisiauton kylki, jossa Poliisi -teksti.
Kuva: Matias Väänänen / Yle
Tapio Enlund

Hämeen poliisi otti sunnuntaina kiinni kaksi jalkapallohäirikköä FC Lahden ja HIFK:n välisessä ottelussa.

Poliisin huostaan joutui ensiksi vähän yli 20-vuotias mies, joka oli töninyt järjestyksenvalvojaa eikä kehotuksista huolimatta rauhoittunut ja poistujut paikalta. Hieman myöhemmin otteluun pyrki uudestaan 19-vuotias nuorukainen, joka oli jo kertaalleen poistettu pelistä.

Poliisipartio otti hänet kiinni ja huomasi, että mies oli varustautunut nyrkkiraudalla. Poliisi selvittää asiaa vaarallisen esineen hallussapitona.

FC Lahden fanit ovat aikaisemminkin olleet poliisin huomion kohteena väkivaltaisen käytöksen vuoksi. Poliisi selvittää parhaillaan tapausta, jossa jalkapallofanien tappelu on kuvattu videolle. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tommi Lehtonen kertoi aiemmin STT:lle, että videolla näkyy senlaatuista väkivaltaa, joka saattaa täyttää törkeän pahoinpitelyn tunnusmerkit.

Päivitetty 18.10.2022 klo 8:08. Korjattu kohta, jossa viitattiin virheellisesti FC Lahden ja HIFK:n fanien väliseen epäiltyyn tappeluun, kun kyseessä kyseessä oli FC Lahden ja HJK:n kannattajien väliset epäillyt väkivaltaisuudet.

Suosittelemme sinulle