Hyppää sisältöön

Ensimmäistä syyslomaansa viettävä rovaniemeläinen Aurora Oksman, 7, osallistuu lomalla seurakunnan yöleirille: ”Loma tuntuu tosi kivalta”

Lapin kouluissa vietetään tällä viikolla syyslomaa. Suurimmassa osassa kouluista syysloma kestää viikon, mutta esimerkiksi Sodankylässä lomaillaan vain kolme päivää keskiviikosta perjantaihin.

Ekaluokkalaiselle Aurora Oksmanille askartelutuokio on mieleinen.
Juha Mäntykenttä

Valtaosa koulujen syyslomista vietetään tällä ja ensi viikolla. Lapin kouluissa syysloma alkoi jo, ja ensi viikolla syyslomia on muun muassa Oulussa, Kotkassa ja Kouvolassa.

Syyslomalla erilaiset tahot järjestävät monenlaista syyslomatoimintaa. Rovaniemen seurakunta järjestää kaksipäiväisen leirin Norvajärven leirikeskuksessa. Leirillä luvassa on tekemistä makkaranpaistosta, jumppaan ja tarinatuokiosta askarteluun.

Ekaluokkalaiselle Aurora Oksmanille askartelutuokio on mieleinen. Vanha, parinsa menettänyt sukka muuttui hänen käsissään kauniiksi hevoseksi.

– Tämä sukka on vähän hevosenmuotoinen, niin siitä saa hepan, kertoo Oksman sukkahevosen syntytarinasta.

Kaikille mahdollisuus tulla

Leirillä lasten kanssa touhuilemassa on nuoriso-ohjaaja Jenniina Heikkilä.

– Askartelemme, musisoimme, ulkoilemme ja sitten vain leikimme, pelailemme ja hengailemme, Heikkilä kertoo leiriohjelmasta.

Seurakunnan järjestämä kahden päivän ja yhden yön leiri on tärkeä ja tarpeellinen monille perheille, sillä kaikilla vanhemmilla ei ole koulujen syyslomasta huolimatta lomaa.

– Olemme ajatelleet, että tämä tarjoaa kivaa lomatoimintaa heille, joiden vanhemmat ovat töissä.

Seurakunnan järjestämä leiri on myös hyvin lompakkoystävällinen. Se on tärkeää näinä aikoina, kun kaikki maksaa paljon ja kallistuu kokoajan. Koko leirin hinta ruokineen, kuljetuksineen ja ohjelman kanssa maksaa vain 25,5 euroa.

– Tarkoitus on, että kaikilla on mahdollisuus päästä mukaan, Heikkilä sanoo.

Syysloma on kiva juttu

Aurora Oksman viettää ensimmäistä syyslomaansa. Mielipide ensimmäisen kouluvuoden katkaisevasta lomasta on lyhyt, ytimekäs, mutta tyhjentävä.

– Loma tuntuu tosi kivalta.

Seurakunnan syyslomaleirin jälkeen Oksmanin loma jatkuu Lapin urheiluopiston, Santasportin liikuntaleirillä. Touhukasta, syyslomaan sopivaa tekemistä piisaa sielläkin.

– Siellä on kiipeilyä, trampoliinihyppyjä, uimista ja käymme myös leikkipuistossa.

Jännittävää touhua

Seurakunnan järjestämä leiri on tärkeä ja jännittävä tapahtuma osallistujille. Yöleiri saattaa jännittää monia osallistujia. Kokemus voi olla monelle ensimmäinen.

– Täällä on monia ensikertalaisia, mutta onneksi meillä on täällä paljon aikuisia ja hyviä rippileiri-isosia, niin varmasti kaikki saavat illalla unen ja kivan leirikokemuksen, Heikkilä sanoo.

Enemmän aiheesta:

Pienellä rahalla voi lomailla lähellä – koululaiset antavat omia lomavinkkejä

Suosittelemme sinulle