Hyppää sisältöön

Joukko nuoria osti juotavaa leikkirahalla – väärennettyjä seteleitä liikkeellä useissa paikoissa Hyvinkäällä, varoittaa poliisi

Väärennettyjä seteleitä epäillään käytetyn esimerkiksi elokuvateatterissa, ravintolassa ja taksissa, Itä-Uudenmaan poliisi kertoo.

Opaskyltti Uudenmaan maakuntarajalla Hyvinkäällä.
Poliisi kehottaa tarkastamaan aina setelit rahaa vastaan otettaessa. Kuvituskuva. Kuva: Miki Wallenius / Yle
Esa Koivuranta

Itä-Uudenmaan poliisi kertoo kirjanneensa viime viikolta neljä rikosilmoitusta, joissa epäillään maksuvälineenä käytetyn väärennettyjä seteleitä. Kaikki tapaukset ovat poliisin mukaan Hyvinkäältä.

Yhdessä tapauksista viisi toistaiseksi tuntematonta nuorta oli ostanut juomista Uudenmaankadulla ja maksanut ostoksensa 20 euron väärennetyillä seteleillä.

– Toinen ostotapahtuma sattui Hämeenkadulla sijaitsevassa elokuvateatterissa, kolmas Ylianttilantiellä sijaitsevassa ravintolassa ja neljäs taksissa, rikoskomisario Krista Vallila sanoo tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun).

Epäillyt eivät ole vielä poliisin tiedossa. Tapauksia tutkitaan rahajäljitelmän levityksinä.

– Väärää rahaa käyttävä voi syyllistyä esimerkiksi rahajäljitelmän levittämiseen. Myös rahaa vastaanottaessa kannattaa aina tarkastaa setelit, Vallila toteaa tiedotteen mukaan.

Enemmän aiheesta:

Bussikuski huomasi työpäivän päätteeksi, että asiakas oli maksanut leikkirahalla – tapaus ei ole ainoa, sillä pimeässä setelin aitoutta on vaikea nähdä

Suosittelemme sinulle