Hyppää sisältöön

Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitukset otetaan käyttöön Keski-Suomessa ensi viikolla

Satasen nopeusrajoitus jää talveksi voimaan moottoriteille ja tieosuuksille, joilla on toistuvasti keskikaiteellisia ohituskaistajaksoja.

Keski-Suomessa nopeusrajoitusmerkkien vaihto alkaa keskiviikkona 26. lokakuuta. Kuvituskuva. Kuva: Matias Väänänen / Yle
Heli Kaski

Suomen maanteillä siirrytään talvi- ja pimeän ajan alennettuihin nopeusrajoituksiin tämän viikon torstaista 20. lokakuuta alkaen. Muutokset alkavat tällä viikolla Lapista, ja muu Suomi seuraa ensi viikolla perässä.

Keski-Suomen teilläkin alennetut nopeusrajoitukset otetaan käyttöön ensi viikolla, kertoo Keski-Suomen ELY-keskus.

Talvikaudeksi alennettuihin nopeuksiin siirrytään Keski-Suomessa perjantaihin 28. lokakuuta mennessä.

Nopeusrajoitusmerkkien vaihto teiden varsilla aloitetaan keskiviikkona 26. lokakuuta ja kaikki merkit pitäisi olla vaihdettuina 28. lokakuuta mennessä.

Suurimmalla osalla Keski-Suomen valta- ja kantateistä nopeusrajoitus laskee kahdeksaankymmeneen kilometriin tunnissa.

Satasen nopeusrajoitus jää talveksi voimaan moottoriteillä ja tieosuuksilla, joilla on säännöllisesti keskikaiteellisia ohituskaistajaksoja. Keski-Suomessa tällaisia tieosuuksia on valtateillä neljä ja yhdeksän.

Jos kesänopeusrajoitukset olisivat voimassa talvikaudellakin, pimeys ja hirvieläinten aktiivinen liikkuminen kaksinkertaistaisivat onnettomuusriskin, arvioi Keski-Suomen ELY-keskus.

– On hyvä tiedostaa omia aikatauluja rakennettaessa, että nopeusrajoitusten alentuessa matka-ajatkin kasvavat. Huomioidaan tien päällä oma ja muiden turvallisuus, painottaa liikenneturvallisuusinsinööri Anne-Maria Pesonen tiedotteessa.

Keski-Suomen talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitusalueet voi tarkastaa täältä (siirryt toiseen palveluun) (vayla.fi).

Suosittelemme sinulle