Hyppää sisältöön

Vammaispalveluja tuottavan Eteva-kuntayhtymän toiminnot siirtyvät hyvinvointialueille

Muutos koskee 1 350:tä työntekijää ja lähes 1 700:ta asiakasta. Palvelut säilyvät vuodenvaihteessa ennallaan.

Rivitalojen keskellä pieni piha, jossa puita ja pensaita keltaisilla sekä punaisilla lehdillä. Keskellä on lasten leikkipaikka, jossa keinu, hiekkalaatikko ja raput kiipeilytelineeseen.
Eteva tuottaa myös vaativan tason palveluja. Kuvassa Lahden kehitysvammapsykiatrian yksikön pihamaa syksyllä 2022. Kuva: Sanna Kivelä
Sini Ojanperä

Eteva-kuntayhtymän toiminta siirtyy vuodenvaihteessa hyvinvointialueille. Eteva on tuottanut pitkään vammaisten palveluja Uudellamaalla, Kanta-Hämeessä ja Päijät-Hämeessä. Etevalla on muun muassa asumisyksiköitä, ja sen suurimmat toimialueet ovat Keski-Uusimaa ja Länsi-Uusimaa.

Päijät-Hämeessä Etevalla on kaksi maatilaa Lahden Nastolassa ja Orimattilassa. Kanta-Hämeessä Janakkalassa yhtymällä on neljän talon ryhmäkotikeskittymä sekä Hämeenlinnassa neljä ryhmäkotia, rivitalo ja päiväaikaisen toiminnan yksikkö.

Etevan vaativat palvelut on haluttu pitää yhtenä kokonaisuutena, joten ne järjestellään HUS-yhtymän alaisiksi. Vaativiin palveluihin kuuluvat muun muassa kehitysvammapsykiatrian yksiköt Lahdessa, Hämeenlinnassa ja Keravalla.

Kaikki siirtyvät palvelut säilyvät ennallaan, kun hyvinvointialueet aloittavat toimintansa alkuvuodesta. 45 kunnan omistamalla Etevalla on noin 1 350 työntekijää ja lähes 1 700 asiakasta.

Suosittelemme sinulle