Hyppää sisältöön

Heliövaara ja Glasspool kokivat jälleen finaalitappion – suomalaisen maila sai kyytiä

Jean-Julian Rojer ja Marcelo Arevalo olivat selvästi Harri Heliövaaraa ja Lloyd Glasspoolia vahvempia Tukholman ATP-finaalissa.

Lloyd Glasspool ja Harri Heliövaara Tukholman ATP-turnauksen finaalissa 23.10.2022.
Lloyd Glasspool (vas.) ja Harri Heliövaara kokivat kirvelevän finaalitappion Tukholman ATP 250 -turnauksessa. Kuva: Jonathan Nackstrand / Lehtikuva
Pertti Lappalainen
Avaa Yle-sovelluksessa

Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool hävisivät Tukholman ATP 250 -turnauksen nelinpelifinaalissa Jean-Julian Rojerille ja Marcelo Arevalolle 3–6, 3–6.

Nelinpelin maailmanlistan viides Rojer ja kuudes Arevalo aloittivat finaalin vahvasti murtamalla Heliövaaran ensimmäisen syöttövuoron. Arevalo piti perään oman syöttönsä, joten pari otti nopeasti jo 4–1-johdon.

Tämän jälkeen erä eteni tasaisissa merkeissä, kun molemmat parit pitivät syöttönsä. Näin turnauksen ykkössijoitettu pari voitti ensimmäisen erän 6–3.

– Vastustaja tuli todella hyvällä energialla ja asenteella kentälle. Saivat kumpaankin erään todella hyvät alut murtamalla minun syöttöni ihan alkuvaiheessa kummassakin erässä. Sen jälkeen on vaikea tulla rinnalle tuon tasoisia pelaajia vastaan, Heliövaara kommentoi pelin jälkeen.

Toisen erän alku olikin lähes toisinto ensimmäisestä erästä. Heliövaara menetti ensimmäisen syöttönsä, kun vastustajapari voitti varmasti omat syöttövuoronsa.

Heliövaara oli turhautunut ja paiskasi mailansa kenttään, kun toinen erä kääntyi 1–2-tilanteeseen. Erän edetessä myös Glasspool menetti kertaalleen syöttönsä.

Toinen erä päättyi lopulta samoin lukemin kuin ensimmäinen, kun kokenut pari voitti viimeiseksi jääneen Glasspoolin syöttövuoron ja näin ottelun erin 2–0. Etenkin kakkossyötöillään selvästi enemmän pisteitä voittanut kaksikko otti finaalivoiton lopulta noin tunnin pelin jälkeen.

– Vastustajat pelasivat vapautuneesti emmekä saaneet heitä paineen alle ihan toisen erän loppua lukuun ottamatta. Kaikki kunnia heille, pelasivat tänään todella hienon ottelun, Heliövaara analysoi tappion jälkeen.

Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool Tukholman ATP-finaalissa 23.10.2022. Kuvassa selin kameraan Marcelo Arevalo ja Jean-Julien Rojer, jotka voittivat suomalais-brittiläisparin.
Kuvassa selin kameraan pelaavat Marcelo Arevalo (oik.) ja Jean-Julien Rojer voittivat suomalais-brittiläisparin. Kuva: Jonathan Nackstrand / Lehtikuva

Onnistunut vuosi finaalitappioista huolimatta

Tämä oli Rojerin 11. kerta Tukholman turnauksessa. Näistä hänellä on nyt kolme turnausvoittoa. El Salvadoria edustavalle Arevalolle voitto oli ensimmäinen Ruotsissa.

Huippukaksikko Arevalo ja Rojas on nelinpelilistalla sijalla kolme. Vaikka pari pelaa ensimmäistä vuottaan yhdessä, se on voittanut jo neljä turnausta. Niistä makein oli Grand Slam -mestaruus kesällä Ranskan avoimissa.

Finaalitappioista huolimatta vahva vuosi on nostanut sekä Heliövaaran että Glasspoolin sijoitusta nelinpelin maailmanlistalla roimasti. Heliövaara on huomenna julkaistavalla maailmanlistalla sijalla 16 ja Glasspool sijalla 19.

– Tänä vuonna finaaleita on tullut useita, mikä on tuonut myös paljon rankingpisteitä. Kiva näitä olisi totta kai useampia myös voittaa, Heliövaara kertasi kiireistä vuottaan.

Tukholman finaali oli suomalais-brittiläisen kaksikon seitsemäs ATP-finaali tänä vuonna. Näistä pari on ottanut yhden voiton, Hampurissa heinäkuussa.

– Finaaleissa tulevat aina parhaat vastustajat vastaan, mitä pitää kunnioittaa. Ehkä pitkän viikon jälkeen voi tulla jotain tarkkuuden puutetta, mikä näkyy pienissä jutuissa. Täytyy vain olla vielä tarkempi ja treenata kovaa, jotta jatkossa finaalit kääntyvät meille, Heliövaara analysoi rauhalliseen tyyliinsä.

Suomalais-brittiläinen pari jatkaa seuraavaksi Baseliin ATP 500 -kilpailuun. Kaksikko on tällä hetkellä pääsemässä myös Torinon ATP-finaaliturnaukseen, jonne mukaan otetaan kahdeksan maailman parhaiksi rankattua nelinpeliparia. Heliövaara ja Glasspool ovat listalla sijalla kuusi.

Lue myös:

Suosittelemme