Hyppää sisältöön

Lasse Urpalaisen joukkue haudan partaalta ihmevoittoon MM-kisoissa – Ylen selostajien hurmos ampaisi viraalihitiksi

Dota 2 -pelin MM-kisojen mitalipeleissä nähdään suomalaisväriä, kun Lasse ”MATUMBAMAN” Urpalaisen edustama Team Liquid voitti sunnuntaina Thunder Awakenin 2–1.

Ylen e-urheiluselostajien Arttu Hämäläisen ja Benjamin Läärän hurmos ampaisi viraalihitiksi.

E-urheilumaailman suurimpiin lukeutuvassa turnauksessa The Internationalissa nähtiin sunnuntaina ehkäpä yksi kaikkien aikojen comebackeista.

Suomalaisen Lasse ”MATUMBAMAN” Urpalaisen edustama Team Liquid päihitti Dota 2 -pelin ”MM-kisojen” pudotuspeleissä Singaporessa vastustajajoukkue Thunder Awakenin erin 2–1 ja nappasi viimeisenä joukkueena paikan neljän parhaan joukkoon.

Kaksi ja puolituntiseksi venynyt ottelusarja oli yhtä jännitysnäytelmää alusta loppuun. Edestakaisin heitellyt päätöserä näytti pitkään jo menevän perulaisen Thunder Awakenin pussiin, mutta neljän ruotsalaispelurin sekä suomalaisässä Urpalaisen Team Liquid nousi lopussa kuin ihmeen kaupalla voittoon.

Voit katsoa pidemmän koosteen (kesto noin 15 min) ottelusarjan ratkaisseesta erästä klikkaamalla alla olevaa videota.

Kooste: Lasse Urpalaisen Team Liquid nousi ihmevoittoon.

Viimeistä vuottaan ammattilaistasolla pelaava Urpalainen esitti ottelusarjassa ja varsinkin päätöserässä huippuotteita. Lopun ratkaisevassa taistelussa 27-vuotias suomalainen onnistui pelastamaan tiimikaverinsa Michael ”m1CKe” Vun, vaikka tällä oli vain 1 HP eli elämäpiste jäljellä. Tämä temppu mahdollisti Team Liquidin pyrkimykset tuhota vastustajan tukikohta voiton merkiksi.

The Internationalin ratkaisupelit pelataan Singapore Indoor Stadiumilla tulevana viikonloppuna 29.–30.10. Yle esittää ottelut suorana Yle Areenassa ja Twitch.tv:ssä.

Suomalaisselostuksesta viraalihitti

Ottelun selostus Ylen lähetyksessä oli ottelusarjan lopussa jo aikamoista kuunneltavaa. Jo monta päivää pudotuspelejä selostanut kaksikko Arttu Hämäläinen ja Benjamin Läärä oli ottelusarjan ratketessa istunut selostuskopissa kymmenen tuntia putkeen.

Päivän neljäs ottelusarja sekä erityisesti turnauksen ainoan suomalaispelaajan Lasse Urpalaisen kohtalo sai tunteet niin sanotusti pintaan, ja varsinkin Hämäläisen lopun hurmoksellinen, sekava selostus upposi niin suomalaisiin katsojiin kuin kansainväliseen esports-yhteisöön.

Twitch.tv-klippi suomalaiskaksikon selostuksesta (siirryt toiseen palveluun) on noussut viraalihitiksi ja kerännyt tätä kirjoittaessa jo yli satatuhatta katselukertaa. Verkon keskustelupalstoilla Hämäläisen ”finglishmäinen” höngintä onkin herättänyt niin ihmetystä, huvitusta kuin ihailuakin.

Lue lisää: Kaikki e-urheilusta Yle Areenassa

Suosittelemme sinulle