Hyppää sisältöön

Lapualla Kosolan talossa alkaa kievaritoiminta sadan vuoden tauon jälkeen – avajaiset itsenäisyyspäivänä

Lapuan maamerkki Kosolan talo vaihtoi omistajaa kolme vuotta sitten. Nyt entisestä Herättäjä-Yhdistyksen kirjakaupasta kuoriutuu jälleen kievari.

Punaisen Kosolan talon edessä pohjalaisasuissa seisovat talon omistaja Jari Vasanen sekä talon viestintäpäällikkö Heli Karhumäki (vas.) ja historiaopas Taina Hautamäki.
Punainen Kosolan talo on tunnettu maamerkki Lapuan keskustassa, vastapäätä tuomiokirkkoa. Nyt talossa avautuu kievari. Keskellä omistaja Jari Vesanen ja kainaloissa viestintäpäällikkö Heli Karhumäki sekä historiaopas Taina Hautamäki. Kuva: Jani Laukkanen
Anne Elhaimer

Lapualla perinteikkäässä Kosolan talossa alkaa kievaritoiminta tulevana itsenäisyyspäivänä. Kievaritoimintaa on ollut talossa viimeksi sata vuotta sitten.

Kosolan talo vaihtoi omistajaa kolme vuotta sitten, kun sen pitkäaikainen omistaja Herättäjä-Yhdistys myi talon yksityiselle yrittäjälle Jari Vesaselle.

Kosolan talon ravintolapalveluista vastaa tulevaisuudessa seinäjokelaisen Juurella-ravintolan Jani Unkeri ja kahvila- ja lounaspalveluista lapualainen leipomo- ja kahvilayrittäjä Olli Lahdensuo.

Kosolan talo tunnetaan etupäässä Lapuan liikeestä ja Vihtori Kosolasta, mutta 200-vuotisen historiansa aikana se on ollut myös kauppatalo, maatila, itsenäisyysliikkeen aktivismin keskus sekä majatalo ja kievari.

Talon nimi tulee Vihtori Kosolan isältä, puukkojunkkari Iisakki Kosolalta.

Lue lisää:

Kosolan taloon pääsee jo tutustumaan – kunnostus kestänee vielä pitkään, sillä purkutyöt paljastavat aina yllätyksiä

Suosittelemme sinulle