Hyppää sisältöön

Harva rakennus on herättänyt näin paljon tunteita: katso, miltä Tampereen kohuttu tavara-asema näyttää nyt keikkapaikkana

Purku-uhan selättänyt tavara-asema avautuu pian yli tuhannen hengen konsertti- ja tapahtumatalona. Ensi vuonna asemalla esiintyvät esimerkiksi Saimaa, Aikakone, Ismo Alanko ja Yona.

Uudella keikkapaikalla esityksiä pääsee seuraamaan kahdesta tasosta. Kolmesataa katsojaa vetävä parvi onkin yksi tavara-aseman ainutlaatuisista yksityiskohdista. Video: toimittaja Juha Kokkala / Yle
Anu Leena Hankaniemi

Purku-uhka ja kansanliike, legendaarinen siirto 28 metrin päähän.

Harva rakennus on herättänyt Suomessa niin paljon tunteita kuin vuonna 1907 valmistunut jugend-tyylinen tavara-asema Tampereella.

Remontoitu asema saa nyt uuden elämän yli tuhannen hengen konsertti- ja tapahtumatalona.

Vanha remontoitu tavara-asema kuvattuna ulkopuolelta.
Suojellun rakennuksen remontti on vienyt aikaa ja rahaa. Tältä se näyttää nyt ulkoapäin. Kuva: Juha Kokkala / Yle

Salissa voidaan järjestää keikkoja, yritystapahtumia, messuja ja festivaaleja.

Tavara-asema avaa ovensa tammikuussa 15 tapahtuman voimin. Se liittyy osaksi Tampereen Kulttuurikamari Oy:n kokonaisuutta, johon kuuluvat myös Tullikamarin Pakkahuone ja Klubi.

Tampereen Kulttuurikamari Oy:n ohjelmapäällikkö Janne Laurila ja markkinointi- ja myyntipäällikkö Kristiina Paananen esittelevät paikkaa, jossa on juuri valmistunut portaat parvelle.

Parvelle mahtuu noin 300 ihmistä ja sinne tulee oma baari. Tilaa voi hyödyntää myös alaikäisten katsomona sallituilla keikoilla. Saliin tulee kehittynyttä tekniikkaa, mikä mahdollistaa vaativat visuaalisetkin jutut.

Vanhan tavara-aseman sisällä ohjelmapäällikkö Janne Laurila ja markkinointi- ja myyntipäällikkö Kristiina Paananen.
Ohjelmapäällikkö Janne Laurila ja markkinointi- ja myyntipäällikkö Kristiina Paananen esittelevät tyytyväisenä Tampereen uutta keikkapaikkaa. Kuva: Juha Kokkala / Yle

Tavara-asemaa vuokrataan myös yksityistilaisuuksiin ja siellä pidetään erilaisia tapahtumia.

– Helmikuussa on tulossa K40-disco. Saa sinne tulla nuoremmatkin, Janne Laurila sanoo.

Tavara-asema toimii keikkapaikkana Tullikamarin remontin ajan.

Keikkabändi kiittää uutta tilaa

Alkuvuodesta tavara-asemalla esiintyvät esimerkiksi kotimaiset Saimaa, Arttu Wiskari, Aikakone, Olli Halonen, Vesterinen yhtyeineen, Olavi Uusivirta, Ismo Alanko, Semmarit, Yona ja Maustetytöt.

Pulsen kitaristi Tapio Ylinen tavara-aseman sisällä.
Pulse-yhtye soittaa tavara-asemalla maaliskuussa. Kitaristi Tapio Ylinen pääsi vierailemaan rakennuksen sisällä ensimmäistä kertaa tiistaina. Kuva: Juha Kokkala / Yle

Myös tamperelainen Pulse soittaa tavara-asemalla keväällä. Pulsen kitaristi Tapio Ylinen on ensimmäistä kertaa käymässä rakennuksessa sisällä. Maaliskuussa yhtye pitää taas vuotuisen Pink Floyd -show'n.

– Varmasti jotain spektaakkelimaista tänne kehitetään.

Ylisen mukaan uusi paikka vetää väkeä yhtä paljon suunnilleen kuin Tampere-talo ja Tullikamari, joten keikkapaikka vaikuttaa hyvältä.

Vanhan tavara-aseman sali.
Parvi kiertää keikkasalia. Kuva: Juha Kokkala / Yle

Tavara-asemalla on jännä historia

Tiilirakennus pelastui aikoinaan purku-uhan alta kansanliikkeen ansiosta.

Valtakunnallinen uutinen siitä tuli viimeistään kesällä 2020, kun riisuttu talo kuskattiin 28 metrin päähän ruuhkia aiheuttavan mutkan takia.

Siirron miljoonakustannukset ovat herättäneet keskustelua Tampereella.

Katso video siirrosta:

Mitä ajatuksia juttu herättää? Voit keskustella aiheesta keskiviikkoon 26. lokakuuta kello 23:een saakka.

Enemmän aiheesta:

Vanhasta tavara-asemasta remontoidaan 1 000 ihmisen keikkapaikka Tampereella – tältä historiallisten tiiliseinien suojissa näyttää nyt

Tampere maksaa lähes 3 miljoonaa euroa mutkan suoristamisesta: katso videolta, miten historiallinen talo hävisi toisen tieltä

Suosittelemme sinulle