Hyppää sisältöön

Lomautettujen määrä väheni kolmanneksella Pohjois-Savossa

Työttömiä työnhakijoita oli syyskuun lopussa Pohjois-Savossa lähes 9 800, joista lomautettuja oli alle 400. Työttömyys aleni kaikilla seuduilla maakunnassa.

Työttömiä työnhakijoita oli syyskuun lopussa Pohjois-Savossa alle 9 800, reilut 900 vuodentakaista vähemmän. Kuva: Anna Sirén / Yle

Työttömyys laskee edelleen Pohjois-Savossa. Ely-keskuksen mukaan maakunnassa oli syyskuun lopussa 9 757 työtöntä työnhakijaa, mikä on reilut 900 vähemmän kuin vuosi sitten.

Henkilökohtaisesti ilmoittautuneita lomautettuja oli syyskuun lopussa 372, mikä on kolmannes vähemmän kuin vuotta aiemmin. Ilman lomautettuja työttömien määrä on 9 400, eli 750 työtöntä vähemmän viime vuoteen verrattuna.

Nuoria, alle 25-vuotiaita työttömiä oli viime kuun lopussa 1 190, eli nuorten työttömyys laski 12 prosenttia viime vuoteen verrattuna. Myös pitkään työttömänä olleiden määrä pieneni 12 prosentilla viime vuodesta. Pitkäaikaistyöttömiä on 3 900.

Työttömyys aleni kaikilla seuduilla Pohjois-Savossa, eniten Koillis-Savossa (15 prosenttia), missä on kuitenkin edelleen maakunnan korkein työttömyysaste 9,9 prosenttia. Matalin työttömien osuus työvoimasta on Sisä-Savon seudulla, 7,2 prosenttia.

Pohjois-Savon työttömyysaste on 8,7 prosenttia, mikä on 0,8 prosenttiyksikköä viime vuotta alhaisempi. Koko maassa työttömien osuus työvoimasta on 8,8 prosenttia.

Uusia avoimia työpaikkoja oli syyskuussa 4 000, mikä on kahdeksan prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten.

Suosittelemme sinulle