Hyppää sisältöön

Siilinjärven kunnanjohtaja vaihtuu – Vesa Lötjönen jää eläkkeelle kesällä oltuaan virassa lähes 14 vuotta

Vesa Lötjönen irtisanoutuu Siilinjärven kunnanjohtajan virasta jäädessään eläkkeelle. Kunnanvaltuusto käsittelee asian marraskuun alussa, jonka jälkeen uuden kunnanjohtajan hakuaikataulu tarkentuu.

Siilinjärven kunnanjohtaja Vesa Lötjönen vuonna 2017.
Siilinjärven kunnanjohtajana vuosia toiminut Vesa Lötjönen jää eläkkeelle kesällä 2023. Kuva: Toni Pitkänen / Yle
Helmi Nykänen

Siilinjärven pitkäaikainen kunnanjohtaja Vesa Lötjönen irtisanoutuu virastaan 1. elokuuta 2023 alkaen jäädessään eläkkeelle. Eläkkeelle jäädessään Lötjönen on toiminut Siilinjärven kunnanjohtajan virassa 13 vuotta ja 9 kuukautta.

Hän kokee, että nyt on hyvä hetki jäädä täysin palvelleena normaalille eläkkeelle.

– Kuntamaailma muuttuu paljon uuden sosiaali- ja terveyspalvelumuutoksen johdosta ja siinä kohtaa on hyvä vaihtaa johtajaa. Lisäksi Siilinjärvi on hyvässä kunnossa ja kehitystyötä on tehty paljon. On kiva jättää se seuraajalleni, Lötjönen toteaa.

Lötjönen on lomalla 12. tammikuuta–31. heinäkuuta. Hän on lomajakson aikana töissä kuusi päivää, jonka aikana hän muun muassa perehdyttää seuraajansa.

Siilinjärven kunnanvaltuuston puheenjohtaja Risto Daavitsainen ja kunnanhallituksen puheenjohtaja Anna Huttunen kiittävät Lötjöstä kunnan tiedotteessa ansiokkaasta ja sitoutuneesta työurasta.

– Siilinjärven kunnan asema Pohjois-Savossa ja valtakunnallisesti on noussut näiden vuosien aikana. Aloitamme rekrytointiprosessin ja toivomme myös uudelta kunnanjohtajalta vahvaa osaamista viedä Siilinjärven kasvua ja elinvoimaa eteenpäin.

Huttusen mukaan kunnanvaltuusto käsittelee Lötjösen irtisanoutumisen marraskuun alussa, jonka jälkeen uuden kunnanjohtajan hakemisprosessi etenee ja aikataulut tarkentuvat.

Suosittelemme sinulle