Hyppää sisältöön

Siun sote aloittaa influenssarokotukset ensi viikolla

Jos henkilö ei kuulu maksuttoman rokotteen kohderyhmiin, voi hän pyytää reseptiä rokotteen hankkimiseksi omakustanteisesti.

Hoitaja pistää rokotetta olkavarteen.
Rokotukset hoidetaan pääsääntöisesti terveysasemilla. Kuvituskuva. Kuva: Tiina Jutila / Yle
Emilia Saukkonen

Siun sote aloittaa influenssarokotusten antamisen terveysasemillaan ensi viikosta alkaen.

Sähköinen ajanvaraus influenssarokotusaikoja varten aukeaa kaikilla terveysasemilla torstaina 27. lokakuuta.

Maksuttomaan influenssarokotukseen ovat oikeutettuja esimerkiksi raskaana olevat, sairauden tai hoidon vuoksi riskiryhmiin kuuluvat, alle 7-vuotiaat ja yli 65-vuotiaat sekä varusmiespalveluksensa aloittavat miehet ja vapaaehtoisen asepalveluksen aloittavat naiset. Maksuttoman influenssarokotteen kohderyhmät kokonaisuudessaan löydät täältä (siirryt toiseen palveluun).

Jos henkilö ei kuulu maksuttoman rokotteen kohderyhmiin, hän voi pyytää reseptiä rokotteen hankkimiseksi omalla kustannuksella. Rokotereseptiä voi pyytää soittamalla omalle terveysasemalle.

Influenssarokotukset pistetään terveysasemien tiloissa. Poikkeuksena on Niinivaaran terveysasema, jonka osalta rokotteet annetaan Pohjois-Karjalan keskussairaalan pääsisäänkäynnin läheisyydessä. Lasten- ja nuorten influenssarokotuksista tiedotetaan tarkemmin Wilman kautta.

Siun soten palvelujen piiriin kuuluville ikäihmisille rokotukset tarjotaan kotihoidossa, hoivakodeissa ja terveyskeskussairaaloissa.

Myös rokonarokotukset jatkuvat

Koronarokotusten tehosterokotusten ajanvaraus käynnistyy lauantaina 29. lokakuuta kello 12.

Koronarokotusten tehosterokotetta suositellaan kaikille yli 65-vuotiaille, yli 18-vuotiaille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville henkilöille sekä yli 12-vuotiaille voimakkaasti immuunipuutteisille aiempien koronarokotteiden tai sairastettujen koronavirustautien määrästä riippumatta. Tehosterokotteen voi ottaa, kun edellisestä rokotteesta tai sairastetusta taudista on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Koronarokotuksen tehosterokoteaika on mahdollista varata myös puhelimitse.

Lisäksi alle 65-vuotiaiden neljänsiä koronarokotuksia jatketaan.

Kolmansia koronarokotuksia suositellaan perusterveille 18–59-vuotiaille sekä 12–17-vuotiaille riskiryhmäläisille.

Influenssarokotteen ja koronarokotteen voi ottaa myös samalla kertaa.

Suosittelemme sinulle