Hyppää sisältöön

Poliisi laajensi Nesteen jalostamon lentokieltoaluetta Porvoossa, syynä viime päivien droonihavainnot

Itä-Uudenmaan poliisin mukaan Porvoon jalostamon lentokieltoalueella on havaittu viime viikkoina ja viime päivinä lentotoimintaa.

STT-Yle

Itä-Uudenmaan poliisi laajensi tiistaina Nesteen Porvoon öljynjalostamon lentokieltoaluetta.

Jalostamo on vakituisesti lentokieltoaluetta, mutta siellä on havaittu toimintaa viime aikoina.

– Viime viikkoina ja erityisesti viime päivinä on havaittu lentokieltoalueella lentotoimintaa. Siihen liittyen haluamme laajentaa tätä lentokieltoaluetta, että pystyisimme valvomaan ja saamaan selville, kuka siellä lennättää kieltoalueella, ylikomisario Timo Leppälä Itä-Uudenmaan poliisista kertoo STT:lle.

Lentokieltoalueen laajennus tuli voimaan tiistaina kello 15 ja se on voimassa seitsemän päivää. Laajennukset ovat määräaikaisia ja ne ovat voimassa seitsemän päivää kerrallaan.

Itä-Uudenmaan poliisi tiedotti asiasta Twitterissä iltapäivällä.

– Laajennukset haetaan ilmatilanhallintakeskuksesta. Arvioimme seitsemän päivän jälkeen, että onko sitä syytä vielä jatkaa, Leppälä sanoo.

Poliisi arvioi aiemmin, että kiellot lisääntyvät

Yle kertoi viime viikolla, että viranomaisille on Suomessa on ilmoitettu viimeisen kolmen viikon aikana yhtä paljon droonihavaintoja kuin koko alkuvuonna yhteensä, muutamia kymmeniä.

Radio Suomen päivässä haastateltu poliisin miehittämättömän ilmailun koordinaattori Sami Hätönen arvioi tuolloin, että lentokieltoalueita tullaan Suomessa laajentamaan.

– Uhka ilmasta on tullut jäädäkseen ja nykyisiä lentokieltoalueita tullaan varmuudella laajentamaan.

Hätönen kuitenkin totesi, ettei minkäänlaista näyttöä vieraan vallan toiminnasta Suomessa ole.

– Näinä aikoina pitää olla valppaana ja varuillaan, eli pidetään silmät auki, mutta paniikkiin tai pelkoon ei Suomessa ole tällä hetkellä mitään syytä.

Lue myös: Poliisi drooneista: Uhka ilmasta on tullut jäädäkseen

Suosittelemme sinulle