Hyppää sisältöön

Kuortaneen huippu-urheilukeskus yhteistyöhön Slovakian jääkiekkoliiton kanssa

Kuortaneen ja Sloviakian jääkiekkoliiton sopimus on monivuotinen ja koskee naisten ja tyttöjen jääkiekon kehittämistä.

Kyltti Kuortaneen urheiluopiston seinässä. Siinä lukee Olympic Training Center Kuortane.
Kuortaneen Olympic Training Center on saanut monivuotisen yhteistyökumppanin Slovakian jääkiekkoliitosta. Kuva: Elina Niemistö / Yle
Anne Elhaimer
Avaa Yle-sovelluksessa

Kuortaneen huippu-urheilun valmennuskeskus ja Slovakian jääkiekkoliitto ovat solmineet monivuotisen yhteistyösopimuksen. Sopimus koskee naisten ja tyttöjen jääkiekon kehittämistä.

Kuortane Olympic Training Center (OTC) vastaa tästä eteenpäin Slovakian naisten maajoukkueen valmennuksesta, U18-joukkueen mentoroinnista ja leiritystoiminnasta.

Päävalmentajan tehtävistä ja mentoroinnista ottaa vastuun Arto Sieppi, joka jatkaa myös Kuortaneen valmennuskeskuksen valmennuksen kehityspäällikkönä.

Yhteistyösopimus kasvattaa Kuortaneen roolia huippu-urheilun kansainvälisessä verkostossa. Jääkiekko on Kuortaneelle tärkeä laji, ja kansainvälinen yhteistyö tuo suurta hyötyä myös valmennuskeskuksen osaamisen kehittämiseen, sanoo Kuortane OTC:n valmennuskeskuksen johtaja Tapio Korjus.

Myös Slovakian jääkiekkoliitossa ollaan yhteistyöstä innoissaan. Liiton puheenjohtaja ja myös maailmanmestari ja Stanley Cup -voittaja Miroslav Satan uumoilee, että yhteistyön avulla joukkue voisi esimerkiksi parantaa IIHF-rankingiaan sekä mahdollisuuksiaan päästä olympialaisiin vuonna 2026.

Suosittelemme sinulle