Hyppää sisältöön

Koronatartuntojen määrä on Keski-Suomessa laskussa – Huolta ei tällä hetkellä ole, sanoo johtajaylilääkäri Juha Paloneva

Korona ei kuormita erikoissairaanhoitoa Keski-Suomen alueella. Erikoissairaanhoidossa ei ole yhtään potilaita, jotka olisivat tulleet hoitoon koronavirustartunnan takia.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL:n mukaan koronaviruksen tartuntamäärät ovat laskussa Keski-Suomessa. Kuva: Antti-Petteri Karhunen / Yle
Kaisa Uusi-Kraapo

Koronatartuntojen määrä Keski-Suomessa on taittumassa. Keski-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Juha Paloneva kertoo, että erityistä huolta koronan suhteen ei tällä hetkellä ole.

– Viimeisimpien tietojen mukaan tehohoidossa ei ole yhtään potilasta koronan takia. Erikoissairaanhoidossa on yksittäisiä koronapotilaita, mutta hekään eivät ole tulleet hoitoon alkujaan koronan takia.

Paloneva mainitsee suurimmassa tartuntariskissä olevan tällä hetkellä riskiryhmiin kuuluvat henkilöt.

Myös Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL:n viikottaisessa jätevesiseurannassa (siirryt toiseen palveluun) näkyy koronaviruksen vähentyminen alueella. Viruksen esiintyvyys on laskenut Keski-Suomessa runsaan kolmanneksen viime viikosta.

Suosittelemme sinulle