Hyppää sisältöön

Vaaratilanne Triplassa: Kaksi ikkunaa hajosi purkutöiden yhteydessä ja niistä toinen jäi roikkumaan työmaakelkan päälle, jossa ihminen oli jumissa

Työntekijä pelastettiin noin 45–50 metrin korkeudesta. Torstaina YIT varmistaa, ettei onnettomuudessa aiheutunut enempää vaurioita. Firdonkatu on töiden ajan suljettu.

Mall of Triplan julkisivu kuvattuna 20. kesäkuuta 2022. Kuva: Aalto Puutio / Yle
Tiina Karppi

Kauppakeskus Triplassa Pasilassa sattui torstaiyönä onnettomuus, jossa kauppakeskuksen ikkunoita hajosi ja työntekijä jäi jumiin työmaakelkkaan.

YIT oli purkamassa Triplan julkisivukorjaukseen liittyvää nostinta pois kauppakeskuksen pohjoispuoliselta seinältä, kun nosturi ostui vahingossa seinän ikkunabokseihin rikkoen niistä kaksi, kertoo YIT:n projektijohtaja Pekka Luukkonen.

Yksi niistä putosi välittömästi alas kelkan päälle ja toinen jäi roikkumaan 10–20 metriä sen yläpuolelle. Pudotessaan se olisi pelastuslaitoksen arvion mukaan aiheuttanut vahinkoa kelkalle tai ihmiselle sen sisällä.

– Elementti oli muutaman pultin varassa, hyvin heikosti kiinni. Se nojasi osin tukirakenteeseen, jossa kelkka oli. Siinä oli todellinen vaaratilanne koko ajan päällä, kertoo Helsingin pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Toni Kannikoski.

YIT varmistaa, ettei enempää vaurioita tapahtunut

Pelastuslaitos sai hälytyksen tapahtuneesta hieman kello 1 jälkeen. Palomestari Toni Kannikosken mukaan pelastuslaitos pelasti työntekijän noin 45–50 metrin korkeudesta nostolava-auton avulla.

YIT:n Luukkonen kertoo, että töitä tehdään yöaikaan juuri turvallisuussyistä. Hänen mukaansa onnettomuudesta ei aiheutunut vaaraa sivullisille. Hän kertoo, että vaikka työmaakelkassa oli vain yksi henkilö, paikalla oli muita työntekijöitä ja työnjohtoa.

– Tämän tyyppisiä tehtäviä tehdään yöllä, sillä joudumme katkaisemaan katua. Tarkoitus on, että asukkaille ja kauppakeskuksen käyttäjille koituu mahdollisimman vähän haittaa, hän sanoo.

Torstaipäivän aikana YIT varmistaa, ettei onnettomuudessa aiheutunut enempää vaurioita. Firdonkatu on töiden ajan suljettu. YIT ryhtyy myös asentamaan uusia ikkunabokseja rikkoutuneiden tilalle.

Juttua päivitetty 27.10. kello 9.33 YIT:n kommentella muun muassa siitä, että onnettomuuden sattuessa ei asennettu ikkunaa, vaan purettiin nostinta. Juttua myös korjattu kello 12.22: Kyseessä ei ollut YIT:n oma, vaan alihankkijan työntekijä.

Suosittelemme sinulle