Hyppää sisältöön

Lähes 1 000 neliön hallin sammutustyöt jatkuvat Kalajoella yön yli – jälkiraivauksessa sammutetaan palopesäkkeitä

Sammutustyöt jatkuvat yön yli. Sammutustoiminta on nyt jälkiraivausta, jossa sammutellaan palopesäkkeitä ja raivataan rakenteita pois.

Palopaikalta nousee sankka savu. Kuva: Marjaana Juola, video: Tiina Eskelinen, editointi: Timo Nykyri / Yle
Ari Vihanta,
Sari Möller

Tuli tuhosi Kalajoella valtaosan satojen neliöiden varastohallista.

Palo syttyi torstaina hieman ennen kello 14 K-raudan ja Tuontitukun välissä olevassa varastokäytössä olevassa rakennuksessa. Se on aiemmin toiminut paloasemana.

Palo syttyi vanhassa kalustohallissa, joka on noin 860 neliön kokoinen. Alkuillasta siitä oli palanut 500 neliötä.

Varastorakennus oli osin täyden palamisen vaiheessa ensimmäisen yksikön tullessa paikalle. Pelastuslaitos sai estettyä tulipalon leviämisen viereisiin rakennuksiin ja toimistotiloihin.

Palon alussa oli suuri riski, että palo olisi levinnyt moneen suuntaan. Palo saatiin kuitenkin rajattua.

Illalla 18 aikaan palo oli saatu hallintaan. Sammutustyöt jatkuvat illan arvion mukaan ainakin pitkälle yöhön.

Rakennuksessa veneitä, renkaita ja akkuja

Myös vaaratiedote oli voimassa pitkään iltaan myrkyllisen savunmuodostuksen takia. Savun ja vesihöyryn muodostus oli runsasta osassa rakennusta.

Alueen ihmisiä kehotettiin pysymään sisätiloissa ja sulkemaan ilmanvaihto sekä odottamaan tiedotetta vaaratilanteen päättymisestä. Vaaratiedote purettiin noin kello 19 aikaan.

Rakennuksen sisällä oli lasikuituveneitä, sähkötrukki ja paljon pienkalustoa kuten renkaita, akkuja ja muuta irtotavaraa. Omaisuusvahinkojen suuruutta voidaan arvioida vasta myöhemmin.

Henkilövahingoilta vältyttiin. Palon syttymissyystä ei vielä ole tietoa. Palonsyyntutkinta aloitetaan pikimmiten.

Liikenne oli poikki myöskasitiellä

Valtatie 8 ja Merenojan tie olivat suljettuina liikenteeltä iltapäivällä. Kasitie on sittemmin avattu, mutta Merenojantie vielä illalla kello 18 aikaan suljettu liikenteeltä.

Marjaana Juola asuu noin kilometrin päässä palopaikasta ja havahtui siihen, kun ohi kiisi useita paloautoja.

– Sitten näkyi myös sankka savu. Mustaa savua oli paljon, ja kun palo on ihan kasitien vieressä, liikenne kulki tosi hitaasti, kertoo Juola.

Tehtävään hälytettiin tilanteen alussa kuusi sammutusyksikköä, yhdeksän säiliöautoa, kaksi puomitikasta, kaksi raivausajoneuvoa ja kaksi johtoautoa. Jokilaaksojen pelastuslaitoksen tilannekeskus tuki toimintaa, ja mukana oli myös Oulun poliisilaitos ja ensihoidon yksiköitä.

Suosittelemme sinulle