Hyppää sisältöön

Valtio myönsi Jämsälle kolme miljoonaa euroa yrityselämän kehittämiseen

Kyse on rahoituksesta, jota myönnetään alueille, joita on kohdannut äkillinen rakennemuutos. Jämsässä noin 500 ihmistä menetti työpaikkansa, kun metsäyhtiö UPM sulki Kaipolan paperitehtaan alkuvuonna 2021.

Jämsän kaupungin suunnitelmissa entinen Kaipolan paperitehtaan alue nähdään tulevaisuudessa yritysalueena, jossa on uusiutuvaan energiaan ja kierrätykseen keskittyvää yritystoimintaa. Kuva: Petri Aaltonen / Yle
Riina Mäentausta

Jämsä on saamassa yritysrahoitusta valtiolta. Hallitus myönsi kolme miljoonaa euroa Keski-Suomen ely-keskukselle käytettäväksi Jämsän äkillisen rakennemuutostilanteen hoitoon.

Rahoitus kohdennetaan erityisesti pienille- ja keskisuurille yrityksille hankkeisiin, jotka luovat työpaikkoja sekä tukevat yritysten investointeja.

Jämsän seutu on saanut aiemmin valtiolta 8,5 miljoonaa euroa UPM-Kymmenen Kaipolan tehtaan sulkemisesta aiheutuvan rakennemuutoksen hoitoon. Summasta yritysrahoituksen osuus oli 2,8 miljoonaa euroa.

Jämsän tavoitteena on rakentaa entisestä paperitehdasalueesta muun muassa uusiutuvaan energiaan sekä materiaalien kierrätykseen keskittyvä yritysalue.

Äkillisellä rakennemuutoksella (lyhenne ÄRM) tarkoitetaan tilannetta, jossa alueellisesti tai valtakunnallisesti merkittävä työnantaja tai toimiala irtisanoo suuren määrän työntekijöitä kerralla.

Suosittelemme sinulle