Hyppää sisältöön

Kalajoella runsasta savunmuodostusta aiheuttanut varastopalo on sammunut – Tuontitukun toimitusjohtaja kertoo miljoonavahingoista

Jokilaaksojen pelastuslaitoksen mukaan jälkivartiointi siirtyy kohteen haltijalle aamun aikana. Palossa tuhoutui suuri määrä erilaisia myyntitavaroita polkupyöristä hitsauslaitteisiin.

tulipalo kalajoella
Kalajoella eilen iltapäivällä alkanut satojen neliöiden varastohallin tulipalo aiheutti niin runsasta savun ja vesihöyryn muodostusta, että tilanteessa annettiin vaaratiedote. Kuva: Marjaana Juola
Hanna Holopainen,
Alberto Politi
Avaa Yle-sovelluksessa

Kalajoella torstaina alkanut satojen neliöiden varastopalo on saatu yöllä tukahdutettua. Paloalueen jälkivartiointi on siirtynyt omistajan vastuulle.

Palaneessa varastorakennuksessa operoi sekalaista irtotavaraa myyvä perheyritys Tuontitukku. Rakennuksen omistaa Tuontitukkuun kytköksissä oleva kiinteistöyhtiö.

Tulipalo tuhosi Merenojantien ja kasitien välissä olleen varastorakennuksen täysin, samoin siellä olleen irtaimiston. Samassa yhteydessä ollut toimistorakennus ei palanut, mutta kärsi savu- ja vesivahinkoja.

Rakennus on vajaan 900 neliön kokoinen.

Vakuutusyhtiö otti oma-aloitteisesti yhteyttä

Tuontitukun toimitusjohtaja Henry Isopahkalan mukaan palossa tuhoutui suuri määrä erilaista tavaraa.

– Akkuja, lämmittimiä, hitsauslaitteita, polkupyöriä, Isopahkala luettelee.

Toimitusjohtaja arvioi kyseessä olevan miljoonavahingot. Hän on tyytyväinen siihen, miten vakuutusyhtiö on ottanut tapahtuneet vastaan.

– Vakuutusyhtiöstä soittivat, kun kuulivat palosta. Hienosti ovat hoitaneet ja aikovat tulla käymään paikan päällä.

Vaikka palo on perheyritykselle suuri takaisku, Isopahkala on helpottunut siitä, ettei henkilövahinkoja sattunut. Hän kiittelee vuolaasti pelastuslaitosta, joka sai palon tehokkaasti rajattua.

Pelastuslaitos oli paikalla läpi yön

Jokilaaksojen pelastuslaitoksen mukaan yöllä oli yksi sammutusryhmä paikalla jälkiraivaustöissä, purkamassa rakenteita ja sammuttamassa loppuja palopesäkkeitä.

Palon vuoksi annettiin vaaratiedote, joka kumottiin noin seitsemän aikaan eilen illalla. Vaarasta varoitettiin runsaan savunmuodostuksen vuoksi, sillä savu on aina myrkyllistä, sanoo päivystävä palomestari Markus Vehkoja.

Myös teitä oli suljettuna paloalueen läheltä iltapäivästä lähtien: kasitie saatiin auki jo alkuillasta ja Merenojantie iltaseitsemän aikaan.

Paloasemanakin aiemmin toimineen varastohallin palon syttymissyytä ei vielä tiedetä.

28.10.2022 kello 8:35 tulipalon paikka korjattu.

28.10.2022 kello 9:42 lisätty toimitusjohtajan kommentit ja täsmennetty kiinteistön omistusjärjestelyä.

Suosittelemme sinulle