Hyppää sisältöön

Tamperelainen vaakajärjestelmiä toimittava Tamtron suunnittelee listautumista Helsingin pörssiin

Tamtron toimittaa vaakoja yli 60 maahan, kaikille suurimmille teollisuudenaloille. Sen pääkonttori sijaitsee Tampereella, missä tehdään iso osa tuotteiden kokoonpanosta ja testauksesta.

Pörssitalon aula ja Pörssitalo-teksti ikkunassa.
Tamperelainen teollisten vaakojen ja punnitustiedon toimittaja Tamtron suunnittelee listautumista Helsingin pörssiin. Kuva: Terhi Liimu / Yle
Mari Jäntti

Punnitus- ja vaakajärjestelmiä teollisuuden aloille toimittava Tamtron suunnittelee listautumista. Yhtiö pyrkii keräämään noin 10 miljoonan euron bruttovarat tarjoamalla merkittäväksi uusia osakkeita, Tamtron kertoo tiedotteessaan.

Ankkurisijoittajat Ensto Invest Oy ja yhtiön hallituksen jäsen Hannu Kytölä ovat antaneet listautumisantiin liittyen merkintäsitoumuksia. Näiden nojalla ankkurisijoittajat ovat sitoutuneet merkitsemään tarjottavia osakkeita yhteensä noin 6,65 miljoonalla eurolla, mikä edustaa noin kahta kolmasosaa listautumisannissa tarjottavista osakkeista.

Tamtronin liikevaihto 31.12.2021 päättyneellä tilikaudella oli 29,4 miljoonaa euroa ja liikevoitto 1,2 miljoonaa euroa. Tamtronin tavoitteena on yli kolminkertaistaa liikevaihto vuoden 2027 loppuun mennessä vuoden 2021 liikevaihtoon verrattuna. Yhtiö arvioi merkittävän osan liikevaihdon kasvusta tulevan yritysostoista.

Tamtron on teollisten vaakojen ja punnitustiedon toimittaja, joka on erikoistunut kehittyneisiin, tarkkoihin ja innovatiivisiin punnitusratkaisuihin kaikille merkittäville teollisuuden aloille. Tamtron toimii kansainvälisesti ja toimittaa punnitusratkaisuja yli 60 maahan.

Tamtronin pääkonttori sijaitsee Tampereella, missä tehdään pääosa tuotteiden kokoonpanosta ja testauksesta.

Suosittelemme sinulle